Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Παγωτά» οι Αμερικάνοι...!!! Κυριολεκτικά ΦΑΝΤΑΣΜΑ το υποβρύχιο «Πόντος» έκανε χοντρό χουνέρι στο αντιτορπιλικό USS «Porter», σε άσκηση του ΝΑΤΟ!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα και εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων εν μέσω της νέας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο, από την ελληνοαμερικανική ...





Εντυπωσιακά αποτελέσματα και εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων εν μέσω της νέας ελληνοτουρκικής κρίσης στο Αιγαίο, από την ελληνοαμερικανική ανθυποβρυχιακή άσκηση την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, περίπου 30 μίλια νότια της Κρήτης.

Αποτελέσματα που δίνουν μία νότα εθνικής υπερηφάνειας, όπως θα δούμε, στον ηθικά καθημαγμένο πληθυσμό από τα κυβερνητικά μέτρα υποτίθεται κατά του κορωνοϊού και τα πρωτοφανή σκάνδαλα παιδοφιλίας με έντονη κυβερνητική χροιά.

Στην άσκηση ή για την ακρίβεια στο ανθυποβρυχιακό μέρος της άσκησης, αφού περιλάμβανε ήταν μικτή, ο μεγάλο πρωταγωνιστής ήταν το παλιό υποβρύχιο S119 «Πόντος», κλάσης 209/1200, το τελευταίο της κλάσης και το τελευταίο που παραλήφθηκε από το ΠΝ από το 1980 μέχρι την ένταξη του S120 «Παπανικολής» Type 214.

Όπως αναφέρουν πηγές του defencenet.gr από το ΠΝ, το υποβρύχιο συμμετείχε σε μια πολύ δύσκολη ανθυποβρυχιακή άσκηση όπου έπρεπε να «διαρρήξει» την ανθυποβρυχιακή άμυνα του αντιτορπιλικό USS "Porter" κλάσης "Arleigh Burke" και της φρεγάτας του ΠΝ κλάσης "S", «Αδρίας».

Το υποβρύχιο έπρεπε να κινηθεί χωρίς να γίνει αντιληπτό εντός ενός πολύ στενού κύκλου μόλις δύο μιλίων από το αμερικανικό αντιτορπιλικό το οποίο επίσης προστατευόταν από την φρεγάτα «Αδρίας», η οποία αν και αρκετά παλιά, εν τούτοις είναι νεότερη από το S119 «Πόντος».

Το USS "Porter" κλάσης «Arleigh Burke» χρησιμοποίησε ακόμα και συρόμενο σόναρ (τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί), το οποίο όμως ούτε αυτό «κατάλαβε» το S119 «Πόντος».

Το ελληνικό υποβρύχιο κινήθηκε εντελώς αθέατο δεν εντοπίστηκε σε καμία φάση της προσέγγισης και του εικονικού τορπιλισμού που θα ακολουθούσε και εντοπίστηκε μόνο όταν το «θέλησε» με την χρήση τεχνικών θορύβων!

Το πλήρωμα του ελληνικού υποβρυχίου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επιδέξια το ανάγλυφο του βυθού της περιοχής, «έπαιξε» με ένα υποθαλάσσιο «φαράγγι» το οποίο το χρησιμοποίησε σε τακτικές απόκρυψης κι αθέατης προσέγγισης και κατάφεραν αυτό που έδειχνε αδύνατο: Να διαφύγει από έναν εσωτερικό κύκλο άμυνας μόλις δύο μιλίων, ενός από ενός από τα πλέον ικανά σε ανθυποβρυχιακά αμερικανικά σκάφη επιφανείας.

Οι Αμερικανοί πήραν ένα «καλό μάθημα», όπως επίσης και το Πολεμικό Ναυτικό που είδε στην πράξη την ανεπάρκεια των συρόμενων σόναρ (προτείνονται με την φρεγάτα επακτίου άμυνας MMSC)

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό δεν εξέπεμψε ελικόπτερο, καθώς η άσκηση ήταν τόσο κοντά που θεωρούσαν ότι αρκούσαν τα συστήματα του USS "Porter".

Το ελληνικό υποβρύχιο θα διατηρηθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2030, έστω μη εκσυγχρονισμένο, αφού το πρόγραμμα (ανάλογο με αυτό του S-118 «Ωκεανός») με τοποθέτηση AIP, ματαιώθηκε το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.