Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κώστας Γρίβας: Αυτή την ΑΟΖ δικαιούνται τα Ελληνικά νησιά - Το δεδικασμένων Φιλιππίνων – Κίνας (Βίντεο)

Οι Φιλιππίνες προσέφυγαν στον δικαιοδοτικό δικαστήριο της Χάγης για τα νησιά έναντι του χερσαίου μεγέθους της Κίνας Ο Κωνσταντίνος Γρίβ...




Οι Φιλιππίνες προσέφυγαν στον δικαιοδοτικό δικαστήριο της Χάγης για τα νησιά έναντι του χερσαίου μεγέθους της Κίνας

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και διδάσκει Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως αναφέρει το olympia.gr.

Φιλιππίνων και την διαφορά που είχαν με την Κίνα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο καθηγητής οι Φιλιππίνες προσέφυγαν στον δικαιοδοτικό δικαστήριο της Χάγης για τα νησιά έναντι του χερσαίου μεγέθους της Κίνας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι αν ένα νησί έχει ιστορικά αποδεδειγμένα πολιτισμό στο βάθος των αιώνων και μπορεί να στηρίξει οικονομική παρουσία τότε δικαιούται οικονομική ζώνη. Αυτός είναι και ο διαχωρισμός που δίνει το διεθνές δίκαιο, εθιμικά πλέον, μεταξύ νήσου και βράχου. 

Προφανώς λοιπόν τα Ελληνικά νησιά με την τεράστια ιστορία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχουν οικονομική ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.