Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα μας συντρίψει... Πρέπει επιτέλους να το παραδεχτούμε»

H τουρκική πλευρά είναι θορυβημένη με την μεγάλη πιθανότητα η ελληνική πολεμική αεροπορία να παραλάβει στο μέλλον τα υπερσύγχρονα αμερικανικ...





H τουρκική πλευρά είναι θορυβημένη με την μεγάλη πιθανότητα η ελληνική πολεμική αεροπορία να παραλάβει στο μέλλον τα υπερσύγχρονα αμερικανικά μαχητικά, τα οποία μαζί με το πρόγραμμα Φρεγατών, UAV και γαλλικών μαχητικών θα ακυρώσουν το σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα.

Ο Τούρκος ειδικός Ο. Μειντάνι, αναφέρει ότι από τον Νοέμβριο, η Ελλάδα έχει ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την προμήθεια 24 F-35.

Ο ίδιος δηλώνει με τρόμο ότι τα “αμερικανικά γεράκια, απάντησαν θετικά για να ενθαρρύνουν την πίεση προς την Τουρκία από την πλευρά της Ελλάδος”.

“Τους τελευταίους μήνες, είδαμε τα εξαιρετικές "επιθετικές" συμβάσεις για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών των γειτόνων μας. Μετά τον εκσυγχρονισμό των F-16, ήρθαν τα Rafale από τους Γάλλους και τώρα έχουμε την συζήτηση για την αγορά της τελευταίας λέξης της αμερικανικής τεχνολογίας που συνιστούν τα μαχητικά F-35 για την Ελλάδα.

Λέω το παράξενο της ιστορίας διότι η ιστορία σχεδόν πάντα επαναλαμβάνεται. Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο προκάτοχός μας, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αγωνίστηκε επίσης να επιβιώσει σε πολλά μέτωπα.Η άλλη πλευρά της Θάλασσας των Νήσων (Αιγαίου), είμαστε εμείς. Δίνουμε έναν πόλεμο για την πατρίδα σε περισσότερα από ένα μέτωπα σαν να έχουμε ξανά μια αναβίωση της ιστορίας.

Εκείνα τα χρόνια, η ελληνική πλευρά τόλμησε να είναι επιθετική με την βοήθεια των ιμπεριαλιστών στο τουρκικό έδαφος( Μικρά Ασία 1919-1922).

Περνάμε σε παρόμοιες διαδικασίες σήμερα. Και πάλι, οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις( ΗΠΑ) και η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούν να μας οδηγήσουν εναντίον μας. Ειδικά με το σχέδιο εκσυγχρονισμού των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων.

Θα ήθελα να το αναφέρω συγκεκριμένα, αν και το αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35 αναφέρεται ως ευπαθές μαχητικό στο τουρκικό κοινό, τα γεγονότα απέχουν πολύ από αυτήν την προσέγγιση.

Το F-35 (Joint Strike Fighter) είναι το μεγαλύτερο αεροπορικό επίτευγμα που έχει γίνει ποτέ. Το έχουν προμηθευτεί πολλές ανεπτυγμένες χώρες και οι μνηστήρες του αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Είναι το μοναδικό αληθινό μαχητικό 5ης γενιάς σε κυκλοφορία στην αμυντική αγορά, και χρησιμοποιείται από τις πολεμικές αεροπορίες πολλών εθνών.

Πέρα από το να είναι ένα πολεμικό αεροσκάφος με ραντάρ υψηλής ικανότητας, δυνατότητα χαμηλής ορατότητας και υπολογιστή αποστολής, το αεροσκάφος αυτό είναι μια πραγματική πολεμική μηχανή.

Ουσιαστικά περίπου 25 αεροσκάφη F-35 στα χέρια Ελλήνων πιλότων, που είναι από τους καλύτερους του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να μεταβάλει την κατάσταση στον αέρα κατά της Τουρκίας άμεσα, χωρίς οι Τούρκοι να δουν και να εντοπίσουν τίποτα στον εναέριο χώρο τους και αυτό για αυτούς είναι ένα τρομερό σενάριο .Υπενθυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ επιτέθηκε επανειλημμένα στη Δαμασκό με αεροσκάφη F-35 Adir. Ούτε ο Συριακός στρατός ούτε οι ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν αυτά τα αεροσκάφη στον αέρα, ούτε να κάνουν κάτι”
, τόνισε ο ίδιος κάνοντας μια ανάλυση της καταστάσεως για την τουρκική αεροπορία θεωρώντας ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας του θα καλύψει το κενό σε 10-15 χρόνια.

Αυτή η δυνατότητα για την Ελλάδα, αν και εφόσον ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες με τις ΗΠΑ, θα αποτελούσε ένα αδιανόητο πλεονέκτημα για την Ελλάδα, το οποίο θα μετέβαλλε το όλο σκηνικό των προκλητικών απειλών της Άγκυρας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Η ουσία είναι όμως και παραμένει διαχρονική, οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν πολλαπλασιαστή ανόδου ενός κράτους σε όλους τους τομείς, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλα πράγματα. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.