Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τζαν Ντουντάρ: Η επιχείρηση του Ερντογάν που κατέληξε σε λουτρό τουρκικού αίματος!

Η κυβερνητική επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, έληξε με τον θάνατο όλων των ομήρων. Ήταν δύσκολο απ’ εκεί να βγάλουν ένα παραμύθι περί ...





Η κυβερνητική επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων, έληξε με τον θάνατο όλων των ομήρων. Ήταν δύσκολο απ’ εκεί να βγάλουν ένα παραμύθι περί νίκης και εντέλει δεν το μπόρεσαν. Η επιχείρηση είχε πολλές σημαντικές συνέπειες. Πρέπει να αναφέρουμε πως μια είναι το “πρόβλημα πειστικότητας”. Αν το δούμε σε εθνικό επίπεδο, η αντιπολίτευση ίσως για πρώτη φορά, είδαμε πως δεν έπεσε στην παγίδα περί “επιβίωσης της χώρας” της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση που σε θέματα αφορώντα την εθνική ασφάλεια, γενικά προτιμούσε την ευθυγράμμιση και όχι την αμφισβήτηση, αυτή τη φορά υιοθέτησε μια στάση αμφισβήτησης των δεδομένων που εξέθεσε η κυβέρνηση. Και έκρινε τον Ερντογάν ως υπεύθυνο για την προφανέστατα αποτυχημένη επιχείρηση. Και παρά τις επισκέψεις των υπουργών στα κόμματα και τις ιδιαίτερες συνεδρίες στην βουλή, δεν άλλαξε στάση. Με αυτό τον τρόπο το σχέδιο του Ερντογάν που συνεχώς χάνει σε δημοτικότητα, να εξέλθει από το Γκαρά με ένα πνεύμα της περιοχής Γενικαπί, ματαιώθηκε. Το πρόβλημα της πειστικότητας εμφανίστηκε και στο διεθνές πεδίο.

Οι ΗΠΑ στην σχετική με την επιχείρηση ανακοίνωση τους ανέφεραν πως “Αν είναι σωστές οι ειδήσεις πως πέθαναν Τούρκοι πολίτες που βρισκόταν στα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, Καταγγέλλουμε αυτή την δράση με τον πιο έντονο τρόπο” . Μετά από αυτή την δήλωση που εμπεριέχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, ο Αμερικανός πρέσβης εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης μια ακόμη δήλωση που δεν τράβηξε τόσο την προσοχή, κρύφτηκε στην ενημέρωση τύπου του υπουργού Αμύνης. Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως “στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν κυρίως εγχώρια και εθνικά πυρομαχικά”. Αυτή η δήλωση του Ακάρ φέρεται να σχετίζεται με την επίσκεψη του που είχε κάνει στην Γερμανία λίγο πριν από την επιχείρηση.

Μετά από την συνάντηση του Ακάρ με τον Γερμανό ομόλογό του, το Βερολίνο είχε αναφέρει πως στην συνάντηση εξετάστηκε η κατάσταση στο Ιράκ. Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως “Εξετάστηκαν δύσκολα θέματα”. Οι δύο αυτές δηλώσεις καθίστανται σημαντικές αν αναλογιστούμε την αντίδραση που προκαλεί στην γερμανική αντιπολίτευση και στην κοινή γνώμη η βοήθεια σε όπλα της γερμανικής κυβέρνησης προς τη. Τουρκία. Εντέλει η επιχείρηση που είχε ως στόχο να σταματήσει την εκλογική αιμορραγία της κυβέρνησης, μπορεί να ειπωθεί πως έληξε με αιμορραγία κύρους. Αν το ΑΚΡ χωρίς να φρενάρει, φτάσει να εφαρμόσει το σχέδιο του για κλείσιμο του κόμματος HDP, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει για αυτό και την Τουρκία και τον κόσμο όλο.¨

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.