Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρίπολη: Γιατί έγινε απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών της Αλ Βέφακ Φάθι Μπασάγκα

Ένα αυτοκίνητο με ένοπλους παρεμπόδισε τη μοτοσικλέτα του Μπασάγκα και συγκρούστηκε με την προστασία του .. ένας από τους επιτιθέμενους σκο...





Ένα αυτοκίνητο με ένοπλους παρεμπόδισε τη μοτοσικλέτα του Μπασάγκα και συγκρούστηκε με την προστασία του .. ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε, την Κυριακή το απόγευμα, ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Εσωτερικών Φάθι Μπασάγκα στην Τρίπολη.

Το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι ο υπουργός είναι ασφαλής δεν έχει τραυματισθεί.

Οπλισμένοι από ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ απευθείας στη συνοδεία του υπουργού με αυτόματα όπλα, ενώ επέστρεφε στην κατοικία του στο Janzour.

Επιβεβαιώθηκε η σύλληψη δύο από τους επιτιθέμενους και ο θάνατος ενός τρίτου κατά την αντιμετώπιση τους.

Η εφημερίδα Al Marsad ανέφερε ότι υπήρξαν ανταλλαγές πυροβολισμών στη γειτονικά Γκουτ αλ Σάαλ στην Τρίπολη με τη συμμετοχή οπλισμένων σε αυτοκίνητο, ενώ στην περιοχή εστάλησαν οπλισμένα drone και έκλεισε η εθνική οδός.

Η εφημερίδα επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση του νεκρού, Ραντβάν αλ Χανκάρι, από την πόλη Ζαβάγια, κατά τη σύγκρουση με τη συνοδεία του Μπασάγκα.

Πρόσθεσε ότι οδηγούσε ένα αυτοκίνητο που έφερε λογότυπο που δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η υπόθεση διερευνάται, ενώ ανταποκριτής της al Arabiya ανέφερε ότι ο Μπασάγκα είχε εκδώσει «ποινικές αποφάσεις εναντίον ορισμένων ηγετών ένοπλων ομάδων».

Επίσης, το κανάλι "Λιβύη 24", επιβεβαίωσε ότι «πολιτοφυλακές» από τη Ζαβιάγια και άλλους που συνδέονται με τον Μπασάγκα συγκεντρώνονται στη δυτική Τρίπολη μετά το πυροβολισμό στο Janzour.










--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.