Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αμερικανική βάση στη Ροζάβα που τρομάζει τους τούρκου ... Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία Κουρδικού κράτους από τη Συρία

Η αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο Cizre, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σηματοδοτεί παγίωση της παρουσίας των ...





Η αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο Cizre, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σηματοδοτεί παγίωση της παρουσίας των ΗΠΑ σε Ροζάβα -την προστασία των Κούρδων - τη δημιουργία συνθηκών ίδρυσης κουρδικού κράτους.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι ΗΠΑ με αυτήν την κατασκευή παραβιάζει την συμφωνία που προϋπήρχε ανάμεσα στις δύο χώρες για τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών, ενώ αναλαμβάνει την κυριαρχία μέσα στην ζώνη ασφαλείας των 30 χιλιομέτρων, που έλεγχαν έως τώρα οι τουρκικές δυνάμεις.Ο Τούρκος δημοσιογράφος Muharrem Sarıkaya του HABERTÜRK αναφέρει ότι η αμερικανική βάση στη Συρία κοντά στο Cizre δημιουργεί συνθήκες ίδρυσης Κουρδικού κράτους αποτελώντας έτσι μέγιστη απειλή για την Άγκυρα.

Το πρόβλημα αφορά όμως την περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν (PUK) και τις συναφείς συμφωνίες με την Τουρκία.

Ο Νίκολας Χέρας, διευθυντής του Τμήματος Κυβερνητικών Σχέσεων στο Ινστιτούτο στρατιωτικών Σπουδών, ο οποίος έχει στενή σχέση με τον αμυντικό τομέα σε Ουάσιγκτον και Πεντάγωνο, δηλώνει ότι "υπάρχει στρατηγικός λόγος για τις ΗΠΑ να επιλέξουν Ayn Divar για τη νέα τους βάση"

Ο Muharrem Sarıkaya δηλώνει ότι "ο Αμερικανός ειδικός γνωρίζει καλά τις μελλοντικές προθέσεις του Πενταγώνου, το βλέπει ως «ένα βήμα προς την επίτευξη μακροπρόθεσμης παρουσίας των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία».

Στη συνέχεια τονίζει ότι η βάση θα είναι κοντά στο πιο σημαντικό σημείο διέλευσης των Σύρων Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία. Αυτή είναι και η πιο κοινή διαδρομή για τον εφοδιασμό και τις ενισχύσεις προς τους Σύρους Κούρδους ενάντια στο ISIS.

Το Ayn Divar δεν θα είναι απλώς μια προηγμένη στρατιωτική βάση λειτουργίας, με τις δυνατότητες του Ιντσιρλίκ, αλλά θα είναι μια μέγα-βάση με στρατηγικό στόχο αντιμετωπιστεί η Ρωσία και το Ιράν.

Ο τόπος όπου θα εγκατασταθεί η αμερικανική βάση βρίσκεται στα βορειοδυτικά της συνοριακής πύλης Fişhabur στο τέλος του όρους Γκάρε όπου επιτέθηκαν πρόσφατα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό δείχνει ότι ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία του συνδέσμου μεταξύ του YPŞ (Shengal Defense Forces) και του YPG, επίσης γνωστού ως PKK, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ιράκ.

Την ημέρα που ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, περίπου 200 Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν από το Ιράκ στην περιοχή αυτή.

Την ίδια στιγμή και οι Ρώσοι μετέφεραν επίσης τους 300 στρατιώτες τους στην ίδια περιοχή, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε μια περιοχή κοντά στο Άιν Ντάβαρ, ενώ και οι δύο περιοχές διαθέτουν μεγάλο αριθμό εφοδίων και πυρομαχικών.

Εκτός από όλα αυτά, οι ΗΠΑ θέλουν να διακόψουν την πρόσβαση Ιρανών στην περιοχή μέσω των δυνάμεων του Χασντ αλ Σαχάμπι και των πολιτοφυλακών.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι είναι πάρα πολύ πιθανό, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, να βοηθήσει στρατιωτικά και πολιτικά τους Κούρδους του YPG, δημιουργώντας ένα ημιαυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο στη ΒΑ Συρία στα σύνορα με το Β. Ιράκ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.