Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Arrow-4: Ισραήλ-ΗΠΑ αρχίζουν να αναπτύσσουν το αντιαεροπορικό σύστημα με το βλέμμα στο Ιράν

Το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow καλύπτει το ανώτερο στρώμα της πολυεπίπεδης πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ Εν όψει της συνεχούς ανάπτυξης βαλλ...





Το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow καλύπτει το ανώτερο στρώμα της πολυεπίπεδης πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ

Εν όψει της συνεχούς ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να μεταφέρουν πυρηνική κεφαλή, το Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άρχισε να αναπτύσσει, μαζί με τον Οργανισμό Άμυνας Πυραύλων των ΗΠΑ, μια νέα γενιά του προηγμένου πυραυλικού αμυντικού συστήματος Arrow.Το νέο σύστημα γνωστό ως Arrow-4 θα γίνει σημαντικό μέρος της πολυεπίπεδης πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ.

Το Arrow-3 χρησιμεύει επί του παρόντος ως το ανώτερο στρώμα της πολυεπίπεδης πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το Ισραήλ από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ιδίως εκείνους που παράγονται στο Ιράν.Περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα ραντάρ, που αναπτύχθηκαν και παράγονται από την Elta, θυγατρική της Israel Aerospace Industries. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα BMC που αναπτύχθηκε από την Elbit Systems και ένα Launch Array, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αναχαίτισης που παράγονται από την MLM, θυγατρική της IAI. Οι αμυντικές βιομηχανίες Rafael και Tomer συμμετέχουν επίσης στην ανάπτυξη και παραγωγή του Arrow.

Η ανάπτυξη της νέας γενιάς του Arrow διεξάγεται από τον Ισραηλινό Οργανισμό Άμυνας (IMDO), που βρίσκεται στη Διεύθυνση Ε & Α Άμυνας (MAFAT) του Υπουργείου Άμυνας, σε συνεργασία με το MDA των ΗΠΑ.Το Arrow-4 αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά των Arrow 2 και Arrow 3.

Το υπουργείο δήλωσε σε ανακοίνωση ότι «Το Arrow 4 θα είναι ένας προηγμένος, καινοτόμος πύραυλος αναχαιτίσεως με βελτιωμένες δυνατότητες. «Θα αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα εξελισσόμενων απειλών στην περιοχή και θα αντικαταστήσει τους Arrow 2 τις επόμενες δεκαετίες. Η ανάπτυξή του καθοδηγείται από το IMDO και το MDA των ΗΠΑ, με τον IAI να είναι ο κύριος ανάδοχος για την ανάπτυξη και παραγωγή του συστήματος".

Μετά την ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benny Gantz είπε: «Το αμυντικό ίδρυμα του Ισραήλ έχει δεσμευτεί πλήρως να βελτιώσει τις αμυντικές και επιθετικές του δυνατότητες ενάντια στους βαλλιστικούς πυραύλους που απειλούν το έθνος μας. Μαζί με την ανάπτυξη ζωτικών επιθετικών δυνατοτήτων, η σειρά πολλαπλών επιπέδων πυραυλικής άμυνας βελτιώνεται.

«Η ανάπτυξη του Arrow 4 μαζί με τους Αμερικανούς εταίρους μας θα οδηγήσει σε ένα τεχνολογικό και επιχειρησιακό άλμα προς τα εμπρός, προετοιμάζοντας μας για το μελλοντικό πεδίο της μάχης και εξελισσόμενες απειλές στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Συγχαίρω τον Ισραηλινό Οργανισμό Άμυνας Πυραύλων, ο οποίος εορτάζει επί του παρόντος την 30η επέτειό του, καθώς και τον Οργανισμό Άμυνας των ΗΠΑ και τις ισραηλινές αμυντικές βιομηχανίες, για την ασφάλεια που παρέχουν στο Ισραήλ», είπε.

Ο γενικός διευθυντής της IAI / MLM Division, Jacob Galifat, δήλωσε ότι «το οπλικό σύστημα Arrow, το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα στον κόσμο που αναχαίτιζε βαλλιστικούς πυραύλους, θα αναβαθμιστεί με σημαντική ικανότητα, που παράγεται από την IAI, με τη μορφή του Arrow 4. «Το εν λόγω σύστημα θα είναι το πιο προηγμένο στο είδος του στον κόσμο και θα παρέχει ένα νέο επίπεδο άμυνας στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του», είπε.

Ο Διευθυντής του MDA, Αντιπρόεδρος John Hill, δήλωσε ότι «Το Arrow-4 είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του MDA και του IMDO, το οποίο δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναβαθμίσει την εθνική της πυραυλική αμυντική ικανότητα για να υπερασπιστεί το κράτος του Ισραήλ από αναδυόμενες απειλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.