Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλεξανδρούπολη: Θρήνος για τον 46χρονο Αρχπυροσβέστη - Αφήσε πίσω τρία παιδιά

Βαρύ πένθος επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη για τον άδικο θάνατο του 46χρονου Αρχιπυροσβεστη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι του 46χρον...





Βαρύ πένθος επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη για τον άδικο θάνατο του 46χρονου Αρχιπυροσβεστη.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι του 46χρονου Ιωάννη Ζαφειρόπουλου τον αποχαιρετούν με λόγια που ραγίζουν καρδιές.

Ο άτυχος πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του σχολείου από τα νερά που τα είχαν εγκλωβίσει, το όχημά του δεν άντεξε την ορμή του χειμάρρου που είχε δημιουργηθεί και δυστυχώς τον παρέσυρε, με συνέπεια τον πνιγμό.

Το συγκλονιστικό μήνυμα πυροσβέστη


Συγκλονίζει ο μάχιμος πυροσβέστης, Καριοφύλης Λιολιοσίδης, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr, για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και πόσο άδικα «έσβησε» ο συνάδελφός του, στη μάχη για το καθήκον του.

«Βρισκόταν εκεί βέβαια για να προσφέρει τη βοήθειά του, όπως αρμόζει στο πυροσβεστικό του καθήκον. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν που στάθηκε και μοιραίο για τον Γιάννη μας. Όλοι στερηθήκαμε την παρουσία του και το χαμόγελό του. Αλλά κυρίως η οικογένειά του! Καλή δύναμη στην οικογένειά του», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη όχι μόνο για την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αλλά και για όλη την οικογένεια του πυροσβεστικού σώματος. Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος συνάδελφος και φίλος, ο Γιάννης. Τις μεσημεριανές ώρες βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει όπως έκανε πάντα όλα αυτά τα χρόνια».

«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου έκατό μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Έχουν στερέψει τα λόγια...Καλό ταξίδι φιλε μου Γιάννη!!Η οικογένεια του ΠΣ ειναι φτωχότερη από σήμερα !!!!Θα σε θυμάμαι πάντα ρε φιλε!!Θα θυμάμαι έναν υπέροχο ανθρωπο-πυροσβέστη που πάντα ήταν χαμογελαστος και με έναν καλό λόγο!!Καλο ταξίδι ρε ψηλέ!!Δεν μπορώ να το δεχτώ!!Ενα μεγάλο κρίμα, πολλά γιατί...και ντροπή σε οσους έχουν ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση που συμβαίνει κάθε φορά!!Κουραγιο στην οικογένεια σου!!» γράφει χαρακτηριστικά μια φίλη της οικογένειας του αδικοχαμένου άντρα.

«Τα βαθυτατα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του Γιαννη.Καλον παραδεισο να εχει» σημειώνει οικογενειακός φίλος, ενώ με πόνο καρδιάς μια γυναίκα σημειώνει: «Λυπάμαι πολύ καλό παράδεισο στο παλληκάρι».

Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από το πρωί τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ήταν ο λόγος που μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού σχολείο στον οικισμό Απαλού εγκλωβίστηκαν στον χώρο του σχολείου.

Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο, συμμετείχαν στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.