Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΣ στην τουρκία για ΕΙΣΒΟΛΗ στην Ανατολική Θράκη...!! «Να πάρουμε μέτρα για τα 30 αμερικανικά ελικόπτερα που θα εγκατασταθούν στην Αλεξανδρούπολη»...!!

  Σε δηλώσεις που έκανε προς το ρωσικό Sputnik (έχει τη σημασία του) o Ναϊμ Μπαμπούρογλου-απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής πανεπιστημίου ...

 



Σε δηλώσεις που έκανε προς το ρωσικό Sputnik (έχει τη σημασία του) o Ναϊμ Μπαμπούρογλου-απόστρατος ταξίαρχος και καθηγητής πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε την άδεια που έδωσε η Ελλάδα να εγκατασταθούν στην Αλεξανδρούπολη, 30 επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα.

Ο Μπαμπούρογλου υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ στήνουν βάση στην Αλεξανδρούπολη και ότι ταυτόχρονα πραγματοποίησαν άσκηση πολύ κοντά στα σύνορα.

Ανέφερε πως η άσκηση εκείνη ήταν ταυτόχρονη με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο και είπε: “Η άσκηση εκείνη ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ. Όταν την ώρα που στην Αν. Μεσόγειο κλιμακωνόταν η ένταση ανάμεσα σε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (Τουρκία και Ελλάδα), οι ΗΠΑ που είναι το πιο ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Τουρκίας, κάνει άσκηση με την Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως “Εμείς σε αυτή την ένταση, είμαστε δίπλα στην Ελλάδα”. Η Τουρκία έπρεπε να το καταγγείλει αυτό έντονα. Πάντοτε γίνεται λόγος για αναβολή ασκήσεων. Το γεγονός εκείνο από την σκοπιά των σχέσεων των ΗΠΑ με Τουρκία και Ελλάδα, ήταν ακόμη πιο σημαντικό απ’ την δημιουργία της βάσης. Η εγκατάσταση από τις ΗΠΑ 30 επιθετικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, δεν είναι μία εξέλιξη που θα είναι διακριτή μόνο σε τακτικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα θα επιφέρει στρατηγικές συνέπειες. Η Τουρκία αναλογιζόμενη αυτό, πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
…..
Στην Αλεξανδρούπολη δεν πρέπει να βρίσκεται στρατός. Σύμφωνα με την συνθήκη ειρήνης της Λωζάνης, οι περιοχές που βρίσκονται στα 30 χλμ από τα σύνορα είναι αποστρατικοποιημένες. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς η Αλεξανδρούπολη είναι στα 30 χλμ απόσταση από τα σύνορα και εντός της περιοχής όπου δεν πρέπει να βρίσκεται στρατός. Η κατάσταση αυτή είναι σημαντική ένδειξη της ψυχρότητας μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. ”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.