Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξαλλος ο Ερντογάν με το ΝΑΤΟ: «Δεν μας πουλάνε οι χώρες κάμερες για τα drones λόγω... Αρμενίας;»

«Θέλουμε κάμερες, αλλά δεν τις δίνουν. Μας λένε, "Γιατί πολεμάς στην Αρμενία;" Η Αρμενία επιτίθεται στους συμμάχους μου, πρέπει ν...





«Θέλουμε κάμερες, αλλά δεν τις δίνουν. Μας λένε, "Γιατί πολεμάς στην Αρμενία;" Η Αρμενία επιτίθεται στους συμμάχους μου, πρέπει να δώσουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε. Δεν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; " Ρώτησε ο Ερντογάν

ΟΤούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ «κακούς γείτονες» επειδή αρνήθηκαν να πουλήσουν στην Τουρκία κάμερες που χρησιμοποιούνται σε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της.

«Θέλουμε κάμερες, αλλά δεν τις δίνουν. Μας λένε, "Γιατί πολεμάς στην Αρμενία;" Η Αρμενία επιτίθεται στους συμμάχους μου, πρέπει να δώσουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε. Δεν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; " Ρώτησε ο Ερντογάν.

Υπερηφανευόμαστε για τα UAVs μας, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Istambul, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα.Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Ιανουαρίου επέκρινε τα μέλη του ΝΑΤΟ για την άρνησή τους να παράσχουν στην Τουρκία κάμερες που χρησιμοποιούνται στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), λέγοντας ότι αυτό ώθησε τη χώρα να παράγει τις δικές της κάμερες UAV.

«Τα drone μας θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο. Οι τουρκικές ένοπλες χάρη στα UAV άλλαξαν τις τακτικές τους και τις τάσεις διεξαγωγής επιχειρήσεων στη Λιβύη», είπε.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η Andair, μια βρετανική εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει εξαρτήματα αεροσκαφών ακριβείας, σταμάτησε να προμηθεύει προϊόντα στην BAYKAR, την κορυφαία τουρκική αμυντική εταιρεία γνωστή για την κατασκευή των Bayraktar TB2 UAV.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου, ο Andair είπε ότι είχε λάβει αίτημα από την Αρμενική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην BAYKAR, καθώς η τουρκική εταιρεία τα χρησιμοποιούσε για να εξοπλίσει drone που χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο επικεφαλής της τεχνολογίας της BAYKAR είναι ο γαμπρός του Ερντογάν, Selçuk Bayraktar, ο οποίος περιγράφεται στον ιστότοπο της εταιρείας ως «αρχιτέκτονας των πρώτων αυτόχθονων, λειτουργικών συστημάτων UAV της Τουρκίας».

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Καναδάς ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει την εξαγωγή τεχνολογίας drone στην Τουρκία, ενώ η Οτάβα διερευνά ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των αρμενικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Τουρκία ουσιαστικά συναρμολογεί drone, δεν κατασκευάζει, αφού διάφορα απάρτιά τους τα προμηθεύεται από τρίτες χώρες, όπως η Μ. Βρετανία και ο Καναδάς. Αποτέλεσμα είναι τα τουρκικά drone να γίνουν ...εδάφους-εδάφους

Όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα μας αναμένεται η τουρκική πολεμική βιομηχανία να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες "ελεύθερη πτώση", αφού οι κυρώσεις των ΗΠΑ λόγω αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών S-400, θα πλήξουν ουσιαστικά την Τουρκία.


Επίσης θα εμφανιστούν προβλήματα χαμηλής διαθεσιμότητας στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε κρίσιμα οπλικά συστήματα, όπως πχ. σε αεροσκάφη F-16, KFC στρατοτάνκερ, και UAV.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.