Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαμαράς για τουρκία: «Με Πειρατές δεν κάνεις διάλογο... Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος»...!!! Επίθεση και στην Γερμανία...!!!

Παραμονή της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την αντίθεση του και τάσσεται κατά της επίλυση...




Παραμονή της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει την αντίθεση του και τάσσεται κατά της επίλυσης των διαφορών από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

"Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας η διεθνής κοινότητα δεν τιμωρεί μια χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται" αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει. "Η Τουρκία δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προχωράει σε απειλές χρήσης βίας πράγμα που απαγορεύει ιδρυτική διακήρυξη του ΟΗΕ και γενικά γράφει όλο τον κόσμο στα παλιά της τα παπούτσια και θέτει συνεχώς νέα ζητήματα εις βάρος μας. Αμφισβητεί τα νησιά να έχουν οποιαδήποτε κυριαρχικό δικαίωμα ζητάει αποστρατικοποίηση, εποικίζει την Αμμόχωστο και ζητάει δύο χωριστά κράτη στην Κύπρο".

"Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο"

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για πειρατές τους οποίους η χώρα μας θα πρέπει να αποτρέψει ενώ τονίζει πως η Τουρκία δεν πιστεύει στην λύση μέσω Χάγης από την στιγμή που δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. "Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Να σας το πω αλλιώς. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος. Τον επεκτατιστή μόνο αποτρεπτικά μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι να ενισχύσουμε την αποτροπή μας έναντι της επιθετικής Τουρκίας. Πως; Με ισχυρές συμμαχίες για τις οποίες ευτυχώς υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος σήμερα".

Όσον αφορά το διεθνές δικαστήριο της Χάγης ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει. "Μην κάνετε λάθος αυτό που μας ζητούν δεν είναι να προσφύγουμε στη Χάγη με βάση το διεθνές δίκαιο γιατί η Τουρκία δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ούτε το έχει υπογράψει και άρα τέτοιο κοινό πλαίσιο προσφυγής δεν υπάρχει. Άλλος τρόπος βέβαια θα ήταν να συρθούμε στην Χάγη υπογράφοντας συνυποσχετικό με την Τουρκία, δηλαδή να δεχτούμε να λυθούν οι διαφορές μας όχι όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο αλλά όπως θέλει Τουρκία. Δηλαδή να παραιτηθούμε εξαρχής μόνοι μας από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο. Με απλά λόγια εμείς με συνυποσχετικό να έχουμε παραχωρήσει από πριν θαλάσσια οικόπεδα, αλλά και να ζητήσουμε μετά από τη Χάγη να βάλει τη σφραγίδα του τοπογράφου μηχανικού. Σε αυτό έχω διαφωνήσει κατηγορηματικά και δε διαφωνώ μόνο εγώ έχουν διαφωνήσει σχεδόν οι πάντες στην Ελλάδα".

Επίθεση στη Γερμανία

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε βολές και εναντίον της Γερμανίας για την στάση της στα ελληνοτουρκικά. "Η Γερμανία μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου ούτε και πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα. Είναι αδιανόητο χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία ή η Ισπανία να εξοπλίζουν την Τουρκία για να απειλεί ευρωπαϊκά κράτη - μέλη με ευρωπαϊκά όπλα, επισημαίνω βέβαια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί λαοί και πολλές κυβερνήσεις μέσα στην Ευρώπη που έχουν πλήρως κατανοήσει τι είναι η Τουρκία και που το πάει ιδιαίτερα στο λαθρομεταναστευτικό, υπάρχουν φίλοι της Τουρκίας μέσα στην Ευρώπη αλλά υπάρχουν πλέον ισχυροί φίλοι της Ελλάδας. Δεν την ξεγράφουμε την Ευρώπη απλώς δεν εξαντλούμε την πολιτική μας μόνο μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα".

Καταψηφίζει τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια

Ο πρώην πρωθυπουργός προανήγγειλε στην συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" πως θα καταψηφίσει και τα μνημόνια συνεργασίας που έρχονται στην Βουλή για τα Σκόπια. Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα με την γειτονική χώρα "το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε πιο επικίνδυνο" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "η διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή δεν ανακόπηκε μετά την Συμφωνία των Πρεσπών αντιθέτως ενισχύθηκε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.