Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Παλαιστινιακή Αρχή συνέλαβε διάσημη Παλαιστίνια DJ – Κατηγορείται από ισλαμιστές για «μουσική των διαβόλων»

Εκτεταμένη κριτική και πίεση δέχεται η Παλαιστινιακή Αρχή για τη σύλληψη και κράτηση από τις 27 Δεκεμβρίου της Σάμα Αμπντούλχαντι (Sama Abd...





Εκτεταμένη κριτική και πίεση δέχεται η Παλαιστινιακή Αρχή για τη σύλληψη και κράτηση από τις 27 Δεκεμβρίου της Σάμα Αμπντούλχαντι (Sama Abdulhadi), της πρώτης διεθνούς φήμης γυναίκας DJ από την Παλαιστίνη.

Η Σάμα Αμπντούλχαντι συνελήφθη από την Αστυνομία της Παλαιστινιακής Αρχής την Κυριακή 27/12, σε χώρο όπου είχε λάβει άδεια να παίξει μουσική, μετά από «έφοδο» εκατοντάδων «αγανακτισμένων» νεαρών Παλαιστίνιων ισλαμιστών, κατοίκων της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Στη νεαρή DJ είχε δοθεί η άδεια να παίξει μουσική στον τουριστικό, αρχαιολογικό αλλά και θρησκευτικό χώρο του Μακάμ αλ Ναμπί Μουσά, όπου εκεί πιστεύεται από τους μουσουλμάνους ότι βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή, κοντά στην Ιεριχώ.

Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι ο τόπος ταφής του Μωυσή είναι άγνωστος.

Οι επιτιθέμενοι, ως επί το πλείστον νεαροί άνδρες από την ανατολική Ιερουσαλήμ, κατηγόρησαν τη Σάμα και τους φίλους της για «βεβήλωση» του χώρου, ο οποίος, εκτός από έναν ξενώνα και αίθουσες, περιλαμβάνει και τζαμί.

Οι επιτιθέμενοι κατήγγειλαν επίσης την Παλαιστινιακή Αρχή επειδή έδωσε έγκριση για τη μουσική εκδήλωση.

Η οικογένεια της Αμπντούλχαντι είπε ότι συνελήφθη, παρόλο που είχε λάβει γραπτή άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής για να οργανώσει και να κινηματογραφήσει τη συναυλία στον χώρο της αγοράς και όχι στο ίδιο το τζαμί.

Το υπουργείο γνώριζε ότι η Αμπντούλχαντι και οι φίλοι της σχεδίαζαν να παίξουν techno μουσική στον χώρο ως μέρος μιας εκστρατείας για την προώθηση της παλαιστινιακής κληρονομιάς και της παλαιστινιακής techno μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.