Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λαμία – Θεοφάνεια: «Κεραυνοί» του μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για… τούμπες και συμφωνίες που πρέπει να τηρούνται

Η εκκλησία γιόρτασε τα Θεοφάνεια τηρώντας την προ Χριστουγέννων συμφωνία με την πολιτεία και όχι την νεότερη απόφαση για το αυστηρό lockdow...





Η εκκλησία γιόρτασε τα Θεοφάνεια τηρώντας την προ Χριστουγέννων συμφωνία με την πολιτεία και όχι την νεότερη απόφαση για το αυστηρό lockdown των οκτώ ημερών, με το οποίο εξ’ αρχής διαφώνησε.

Έτσι σήμερα οι εκκλησίες ήταν γεμάτες με πιστούς, στα όρια των 25 ατόμων ή 50 στους μητροπολιτικούς ναούς, ενώ ο αγιασμός και το αντίδωρο προσφέρονταν, εκτός ναού με νουθεσίες των ιεραρχών και των ιερέων για τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων προστασίας.

Τυπικά, η παρουσία των πιστών στην εκκλησία, συνιστά παράβαση του νόμου, όπως αυτός εφαρμόζεται από τις 3 έως τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Πέτσα στις 2 Ιανουαρίου.

Ο μητροπολίτης Συμεών, πάντως, έστειλε τις ευχές του στον εορτάζοντα περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, μέσω της αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Σοφίας Αγγελοπούλου (της παράταξης Γκλέτσου) η οποία παρέστη στην θεία λειτουργία ως πιστή.

Σαφέστατα και ηχηρά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, από το βήμα του μητροπολιτικού ναού προς την πολιτεία, με αφορμή την κόντρα που προϋπήρξε τις τελευταίες μέρες μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας για τα Θεοφάνεια. Έκανε λόγο για κωλοτούμπες και για συμφωνίες που πρέπει να τηρούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.