Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ, τον επόμενο μήνα 4 γαλλικά RAFALE για ασκήσεις και συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους των Mirage...

Τέσσερα γαλλικά Rafale στέλνει η Γαλλία τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα για ασκήσεις και συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους των Mirage. ...





Τέσσερα γαλλικά Rafale στέλνει η Γαλλία τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα για ασκήσεις και συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους των Mirage.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alpha και του Κώστα Σαρικά, οι Γάλλοι δεν επιθυμούν αποσπασματική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά θα πετούν σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων πιλότων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα γαλλικά μαχητικά.

Έτσι, σε λίγο καιρό εκτός από τα σαουδαραβικά F-15 στην Κρήτη, θα έχουμε και γαλλικά Rafale στην Τανάγρα.

Την ίδια ώρα, η Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) στην Καλαμάτα θα είναι εξοπλισμένη με δέκα αεροσκάφη εκπαίδευσης M-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo.

Την είδηση για την προσφορά των M-346 «έβγαλε» η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Τα M-346 γνωστά και ως «Lavi», χρησιμοποιούνται επίσης στην ισραηλινή σχολή πολεμικής αεροπορίας και θεωρούνται πολύ επιτυχημένα.

Στα συγκεκριμένα αεροσκάφη εκπαιδεύονται οι Ιταλοί πιλότοι των F-35 (σ.σ. η Ιταλία διαθέτει 15 F-35 συνολικά – Δώδεκα F-35A’s και τρία F-35B’s.).

Kαι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται στα F-35 με τα υπερσύγχρονα M-346.

Η προσφορά των M-346 μπορεί να είναι ο προάγγελος της απόφασης των ΗΠΑ να δώσουν στην Ελλάδα τα F-35, τα οποία και σύμφωνα με τους Ρώσους, θέλουν να δοκιμάσουν στους ρωσικούς S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που θα έχει σε λίγο καιρό η Ελλάδα στην Καλαμάτα από τους Ισραηλινούς, οπλίζεται σαν αστακός και καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 100 χλμ.

To Μ-346, ιταλικής παραγωγής, στην έκδοση M-346FA είναι ιδανικό για αποστολές CAP (σ.σ. περιπολίας) όμως μπορεί να φέρει και τρομερά όπλα αν το θελήσουν οι Ισραηλινοί και το ζητήσουν οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.