Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Αμερικανική Γερουσία ΑΚΥΡΩΣΕ το ΒΕΤΟ του Τραμπ...!!! Πέρασαν οι κυρώσεις στην τουρκία... Καταστρέφεται η αμυντική τους βιομηχανία...!!!

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε τον αμυντικό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις για την Τουρκία Ιστορική ήττα υπέστη ο Αμερικανό...





Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε τον αμυντικό προϋπολογισμό που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις για την Τουρκία

Ιστορική ήττα υπέστη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του, μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Γερουσία, που ακύρωσε το βάρος του προέδρου, στον νόμο για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, για την εξαγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Με βάση τα αποτελέσματα, 81 γερουσιαστές ψήφισαν κατά του βέτο -χρειαζόταν μόλις 60- και μόνο 12 υπέρ.

Σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα τη Τουρκίας θα αναγκαστούν να παγώσουν ή να καθυστερήσουν σημαντικά, διότι πολλά από αυτά στηρίζονται σε αμερικανικές πατέντες και αμερικανική τεχνολογία. Και οι κυρώσεις κατά της Αγκυρας προβλέπουν απαγόρευση εξαγωγής αμερικανικών υλικών, τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Τουρκία.

Μπορεί οι επιπτώσεις να μην είναι άμεσες αλλά να εμφανιστούν στο κοντινό μέλλον, καθώς τα μέτρα δεν έχουν αναδρομική ισχύ για συμβάσεις με αμερικανικές εταιρείες που είχε η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά προβλέπουν απαγόρευση μελλοντικών συνεργασιών ή επέκταση και ανανέωση των ήδη υπαρχουσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.