Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαράτε τα κεφάλια σας στους τοίχους...!!!! Ρατσίστρια και η Πιπι η Φακιδομύτη...!!! Το έχουν πάει πέρα από τον τερματισμό...

Ποιος δεν θυμάται την αγαπημένη παιδική ηρωίδα Πίπι Φακιδομύτη; Οι βιβλιοθήκες της πόλης της Γάνδης ενδέχεται πάντως σύντομα να εκδώσουν προ...





Ποιος δεν θυμάται την αγαπημένη παιδική ηρωίδα Πίπι Φακιδομύτη;

Οι βιβλιοθήκες της πόλης της Γάνδης ενδέχεται πάντως σύντομα να εκδώσουν προειδοποίηση για ρατσισμό στο αγαπημένο παιδικό βιβλίο, όπως αναφέρει η Het Nieuwsblad .

Η πόλη της Γάνδης εργάζεται σε μια «διαδικασία αντι-αποικιοποίησης» και μια συμβουλευτική έκθεση εκδόθηκε αυτήν την εβδομάδα σε αυτό το πλαίσιο.

Επιπλέον, η έκθεση ζητά τον «αποαποικισμό» των βιβλιοθηκών . "Πολλά βιβλία έχουν ιστορική ή λογοτεχνική αξία, αλλά περιέχουν ρατσιστικά στοιχεία (π.χ. Πίπι Φακιδομύτη)" , ααναφέρεται. "Είναι σημαντικό να δείξουμε το πλαίσιο και να ονομάσουμε αυτά τα στοιχεία, να το συζητήσουμε με τους ανθρώπους και να τους αφήσουμε να το σκεφτούν".

Υπάρχει επίσης μια έκκληση ούτως ώστε «τα πιο ρατσιστικά έργα στη βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους να αφαιρεθούν από την διάθεση». "Για τα μικρά παιδιά, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αποφεύγουμε βιβλία με στερεότυπες εικόνες, καθώς αρχίζουν να διαμορφώνουν την άποψή τους για τον κόσμο και ενδέχεται να προκαλέσουν προκαταλήψεις σε νεαρή ηλικία", ανέφερε η τοπική έκθεση.

Ωστόσο, η πόλη της Γάνδης δεν θα ακολουθήσει αυτήν την τελευταία συμβουλή την αφαίρεση βιβλίων. Σε ορισμένα βιβλία θα δοθεί προειδοποίηση για ρατσισμό. Δεν είναι ακόμη σαφές ποια βιβλία θα λάβουν μια τέτοια «ετικέτα».

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, διαμάχη σχετικά με τη χρήση της λέξης «negro» στο βιβλίο. Για παράδειγμα, ο πατέρας της Pippi Πίπι Φακιδομύτης ονομάζεται "negro king" .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.