Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Πηγές από τον Έβρο «Έφεραν δύο λεωφορεία με μετανάστες από τις Σέρρες στο Φυλάκιο...»

Την ώρα που οι διαβεβαιώσεις για την επέκταση του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη ...





Την ώρα που οι διαβεβαιώσεις για την επέκταση του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη (Παναγιώτη) Μηταράκη, ότι οι δομές που θα επεκταθούν θα αφορούν σε μετανάστες που συλλαμβάνονται στον Έβρο, το thraki Νεα, αποκαλύπτει ότι σε τον προηγούμενο μήνα, δύο λεωφορεία γεμάτα με μετανάστες από τις Σέρρες έφτασαν στο Φυλάκιο, προκειμένου οι μετανάστες να μείνουν εντός ΚΥΤ.

Η διασταυρωμένη πληροφορία, αλλάζει τα δεδομένα, καθώς η μετακίνηση μεταναστών από άλλες περιοχές προς τον Έβρο, είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα – προβλήματα που θέτει η ακριτική κοινωνία του Έβρου.

Οι διαβεβαιώσεις – διαβεβαιώσεις και η πραγματικότητα αυτή.

Τα λεωφορεία έφτασαν μία εβδομάδα το ένα από το άλλο, με τους μετανάστες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να απομακρύνονται από το Φυλάκιο πριν αλλάξει το έτος.

Στο μεταξύ, πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι 80 περίπου ανήλικοι (ασυνόδευτοι πρόσφυγες), παραμένουν ακόμη στο Φυλάκιο, τη στιγμή που υπάρχουν δομές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αντιδράσεις για την αιφνιδιαστική όπως προκύπτει και από τη σημερινή δήλωση του υπουργού στο Ράδιο Έβρο, ότι βουλευτές και δήμαρχος Ορεστιάδας ήξεραν μόνο για αναβάθμιση των δομών κι όχι επέκταση, εντείνονται στην ακριτικό Έβρο, ο οποίος έχει σηκώσει το μέγιστο βάρος του μεταναστευτικού και είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει να το σηκώνει, αν εξακολουθούν να υπάρχουν ροές από τα σύνορα που συνεχώς ενισχύονται με φράχτες και νέους συνοριοφύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.