Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τώρα Δέσαμε... Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Θέλουμε πράξεις για μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο

«Επίθεση γοητείας» στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας, λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών ε...





«Επίθεση γοητείας» στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας, λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας

Οι προθέσεις και οι διακηρύξεις πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις, τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, σε κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Εξωτερικών της Άγκυρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, χαρακτηρίζοντας, κατά τα άλλα, ως «ακόμα ένα θετικό βήμα» την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο κ. Μπορέλ έκανε επίσης αναφορά στο κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπέρ της γρήγορης επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυσή του -για να προσθέσει ότι η Ευρώπη είναι υπέρ της συνολικής μείωσης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Η τουρκική πλευρά έχει αποδυθεί σε μία «επίθεση γοητείας» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αμέσως μετά από την εκλογή Μπάιντεν. Ωστόσο, ο κ. Τσαβούσογλου έθεσε μία σειρά πάγιων απαιτήσεων της Άγκυρας, όπως η ανανέωση της συμφωνίας για το προσφυγικό - μέσω της οποίας προσδοκά πρόσθετη χρηματοδότηση - αλλά και την διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης του 1995, όπως και την απελευθέρωση της βίζας για ταξίδια Τούρκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μπορέλ είπε από την πλευρά του ότι οι σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας επιδεινώθηκαν μέσα στο 2020, αλλά μίλησε για βελτίωση μέσα στις πρώτες ημέρες του 2021. Ο κ. Τσαβούσογλου πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.