Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ίμια: Αυτό είναι το σκάφος που συγκρούστηκε με την τουρκική ακταιωρό – «Ίσως έχουμε χειρότερα»

Ένα υπερσύγχρονο σκάφος το οποίο ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του αποστολές το περασμένο καλοκαίρι, είναι το περιπολικό της ελληνικής ακτοφυ...





Ένα υπερσύγχρονο σκάφος το οποίο ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του αποστολές το περασμένο καλοκαίρι, είναι το περιπολικό της ελληνικής ακτοφυλακής που συγκρούστηκε με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.

Πρόκειται για το ένα από τα 10 σκάφη τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της ισλανδικής RAFNAR που ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα, φέρει δύο εξωλέμβιους κινητήρες των 450 ίππων έκαστος και είναι εξοπλισμένο με βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του πληρώματος, καθώς ο θάλαμος διακυβέρνησης καλύπτεται από αντιβαλλιστική προστασία.

Το ταχύπλοο με κωδικό 1054 ήταν το ένα από δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής που έφτασαν τάχιστα στο σημείο του συμβάντος και στην προσπάθεια του να αποτρέψει τις τουρκικές προκλήσεις, χτυπήθηκε από την ακταιωρό της γειτονικής χώρας. Αποτέλεσμα το ελληνικό περιπολικό σκάφος να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Το αριστερό του μπαλόνι έσπασε και μια από τις μηχανές του υπέστη βλάβη.

Δήμαρχος Καλύμνου: Πέντε τουρκικά σκάφη ήταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα

“Ψάρευαν πέντε αλιευτικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και αμέσως εμφανίζονται τρεις τουρκικοί ακταιωροί οι οποίες προσπαθούσαν να κόψουν τις σημαδούρες των αλιευτικών” λέει στο newsit.gr, ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλη.

Συνεχίζοντας προσθέτει πως «κάλεσαν σε βοήθεια την ελληνική ακτοφυλακή. Ήρθαν δύο σκάφη, ένα από την Κάλυμνο κι ένα από την Κω κι εκεί άρχισαν οι “ναυμαχίες” θα έλεγα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τζαρτζάρισμα μεταξύ μιας τούρκικης ακταιωρού και του ενός ελληνικού σκάφους».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καλύμνου αυτές τις ημέρες στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου έχει ξεκινήσει η περίοδος της τσιπούρας κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείει να έχουν κι άλλες κι ίσως σοβαρότερες εντάσεις.

«Θα πρέπει να δούμε το ζήτημα με μια άλλη λογική. Για ένα με ενάμιση μήνα από τώρα που είναι η περίοδος που ψαρεύεται η τσιπούρα θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη παρουσία σκαφών την ελληνικής ακτοφυλακής, ώστε να μην μπαίνουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων οι τουρκικές ακταιωροί και να παρενοχλούν τα ψαράδικα, αλλά και να αποφευχθεί ένα πραγματικά σοβαρό επεισόδιο» αναφέρει ο Δημήτρης Διακομιχάλης.

Επισημαίνει σπίσης πως «αυτό είναι το θέμα. Εγώ το έχω ζητήσει και το ζητώ πάλι από τους αρμόδιους του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. θα πρέπει να υπάρχει η σωστή επιχειρησιακά παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.