Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραήλ: 99,96% αποτελεσματικές οι δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για την προστασία του εμβολίου Pfizer/BionTech - Μόλις το 0,04% των πολιτών που είχαν κάνει και τις δ...



Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα για την προστασία του εμβολίου Pfizer/BionTech - Μόλις το 0,04% των πολιτών που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου νόσησαν από κορωνοϊό

Οι δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BionTech είναι 99,96% αποτελεσματικές, όπως προκύπτει από νέα ισραηλινή έρευνα, σύμφωνα με την οποία, προστάτευσαν σχεδόν όλους όσοι είχαν κάνει το ενέσιμο σκεύασμα από τη νόσο Covid-19.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαΐκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) «αθώωσε» το εμβόλιο από τους θανάτους που είχαν αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό τους με το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού κολοσσού και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή έρευνα, μόλις το 0,04% αυτών που εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech, μολύνθηκαν με κορωνοιό. Για την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o καθηγητής Eyal Leshem, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι «πολύ καλά νέα».

«Τα αρχικά ευρήματα είναι σχεδόν απίστευτα» δήλωσε, προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται χρόνος για να είμαστε σίγουροι για τον βαθμό αποτελεσματικότητάς του.

Περισσότερο από το 30% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί, με πολλές μελέτες για την αποτελεσματικότητά του να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο καθηγητής Leshem πρόσθεσε: «Από τη μία πλευρά, βλέπουμε πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης στην κοινότητα με 1.000 κρούσματα την ημέρα -τα υψηλότερα ποσοστά που έχουμε βιώσει από την αρχή της επιδημίας. Αλλά, όταν εξετάζουμε συγκεκριμένα αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς που έχουν εμβολιαστεί, βλέπουμε ότι δεν μολύνονται. Ακόμη και σε λίγες περιπτώσεις που μολύνονται, βιώνουν μια ήπια ασθένεια -μετρημένοι στα δάκτυλα είναι αυτοί που θα πρέπει να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Η πλειονότητα αυτών που εμβολιάστηκαν ήταν άνω των 60 ετών, καθιστώντας τα αποτελέσματα ακόμη πιο αξιοσημείωτα».

Από τα 700.000 άτομα που εμβολιάστηκαν, μόλις τα 300 μολύνθηκαν με τη νόσο Covid-19, τα 16 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα.

Το εμβόλιο των Pfizer/BionTech προστατεύει επίσης από την πιο μολυσματική παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαικός Οργανιμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι θάνατοι πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και ηλικιωμένων, μετά τον εμβολιασμό τους δεν σχετίζονται με το ενέσιμο σκεύασμα, όπως επίσης «δεν εγείρουν ανησυχία για την δημόσια ασφάλεια».

«Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δεν έχει καμία σχέση με τους αναφερόμενους θανάτους μετά τον εμβολιασμό ούτε και με νέες παρενέργειες» ανέφερε σήμερα η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα με βάση τα πρώτα δεδομένα από την κυκλοφορία του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.