Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποινή φυλάκισης σε εργοδότες που απειλούν με απολύσεις αν δεν εισπράξουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού (vid)

Οι εργοδότες που θα απειλούν με απόλυση εργαζόμενους, προκειμένου να τους αποσπάσουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα τιμωρούνται με φυλά...

Οι εργοδότες που θα απειλούν με απόλυση εργαζόμενους, προκειμένου να τους αποσπάσουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ αυτόφωρο αδίκημα συνιστά η μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.


Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών, αλλά και χρηματικό πρόστιμο προβλέπεται για τους εργοδότες που θα εντοπιστούν να επιδίδονται σε παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές εις βάρος των εργαζομένων που απασχολούν, όπως προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρνει στο «φως» η ΕΡΤ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρύθμιση, θεσπίζονται κυρώσεις σε βάρος εκείνων των εργοδοτών, οι οποίοι θα αξιώνουν παράνομα και καταχρηστικά από εργαζόμενό τους την καταβολή μέρους ή του συνόλου του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.


Ο εργοδότης θα διώκεται κατ’ έγκληση με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και θα τιμωρείται με χρηματική ποινή οριζόμενη σε τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων (ημερήσιων μονάδων) δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δέκα τεσσάρων (14) ευρώ. Με αυτή την έννοια, η ποινή θα μπορεί να φτάσει στα 5000 ευρώ!


Τη Δευτέρα, να θυμίσουμε, εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες. Όσοι δεν προχωρήσουν στην εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης, θα διώκονται ποινικά, ενώ θα ακολουθείται, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η διαδικασία του αυτοφώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.