Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ... «Τα Ελληνικά Rafale μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε εντός της Τουρκίας!» λένε οι Καταριανοί σύμμαχοι τους...

Το γωστό AlJazzera, το οποίο έχει την έδρα του στο Κατάρ και είναι γνωστό για τις φιλοτουρκικές του θέσεις, φιλοξενεί απόψεις Ελλήνων ανα...



Το γωστό AlJazzera, το οποίο έχει την έδρα του στο Κατάρ και είναι γνωστό για τις φιλοτουρκικές του θέσεις, φιλοξενεί απόψεις Ελλήνων αναλυτών, ενώ μάλιστα παραδέχεται πως η Ελλάδα με την απόκτηση των Rafale θα έχει το ''πάνω χέρι'' σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Τα σημαντικότερα σημεία:


''Η Αθήνα αγοράζει 18 γαλλικά Rafale σε μια συμφωνία 3 δισεκατομμυρίων $. Είναι η πρώτη σημαντική αγορά αμυντικού εξοπλισμού στην Ελλάδα από το 2005, όταν τότε αγόρασε πάνω από 300 Leopard από τη Γερμανία.

Οι συνολικές αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας μειώθηκαν από 7,88 δισ. Ευρώ το 2009 σε 3,75 δισ. Ευρώ το 2018, καθώς η οκταετής ύφεση οδήγησε σε περικοπές του προϋπολογισμού. Η Ελλάδα αυξάνει απότομα τις αμυντικές της δαπάνες κατά 43% φέτος, στα 5,5 δισ. Ευρώ (6,7 δισ. Δολάρια).

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα αγοράσει τέσσερις νέες φρεγάτες και θα αναβαθμίσει τέσσερις υπάρχουσες.«Νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια σύγκρουση με την Τουρκία», δήλωσε ο Κώστας Γρίβας, ο οποίος διδάσκει γεωπολιτική στην Ελληνική Στρατιωτική Ακαδημία.

Επίσης, ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.000 ατόμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία αναβάθμισης F-16 σε επίπεδο Viper, μετατρέποντάς τα σε μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς.

Τακτικά, τα Rafale επιτρέπουν στην Ελλάδα να χτυπήσει οπουδήποτε εντός της Τουρκίας, έχοντας μια εμβέλεια έως και 3.700 χιλιόμετρα, διπλάσια από αυτήν του Mirage και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το F-16. Μεταφέρει τους πιο προηγμένους ευρωπαϊκούς πυραύλους, τους Meteor, Mica, Scalp και Exocet'', αναφέρει το Καταριανό ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.