Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο: Δρακόντεια μέτρα για τη μεταφορά του... Με νταλίκες, ΕΚΑΜ και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

 Οι μέρες πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να φτάσουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την ερχόμενη Κ...



 Οι μέρες πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να φτάσουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή και το δίχτυ ασφαλείας που έχει στηθεί για την προστασία των οχημάτων που θα τα μεταφέρουν είναι πρωτοφανές. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα είναι έτοιμα για την επιχείρηση.

Με νταλίκα και αστυνομικούς τα εμβόλια στην Αττική

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV ήδη έχει γίνει προσομοίωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια μέχρι την αποθήκη εδώ στην Αττική. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, την νταλίκα θα συνοδεύουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή που θα χρειαστεί για τη μεταφορά έχει χρονομετρηθεί. Στόχος είναι να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο, γι' αυτό και σύμφωνα με το σχεδιασμό, αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και δρόμοι. Ανθρωποι από το κέντρο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν τη διαδικασία και θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η νταλίκα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ποτέ στηθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το σχέδιο «Ελευθερία» περιγράφει βήμα βήμα πόσες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα φθάσουν στη χώρα μας, σε ποιο διάστημα αλλά και από ποιες εταιρείες. Επίσης, αναφέρεται λεπτομερώς στη διαδικασία διανομής και παραλαβής από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ποιοι θα εμβολιστούν πρωτοι

Σύμφωνα με το σχέδιο στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης. Στην δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Θα υπάρξει επίσης περαιτέρω προτεραιοποίηση: 'Ατομα ηλικίας 85 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας, προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων), ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.