Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα «μεταφερθεί» το Incirlik στη Κρήτη; Προδιαγράφει το τέλος της τουρκίας Αμερικανικό αμυντικό μέσο...

Τα ίδια ακριβώς λέμε εδώ και 10 χρόνια... Για την αποστασία της τουρκίας από την δυτική συμμαχία, για την πολιτική και στρατηγική της συμμαχ...




Τα ίδια ακριβώς λέμε εδώ και 10 χρόνια... Για την αποστασία της τουρκίας από την δυτική συμμαχία, για την πολιτική και στρατηγική της συμμαχία με την Ρωσία και για την κοινωνική διολίσθισή της προς το Ισλάμα, δεν χρειάζεται να μας ενημερώσουν ξένα μέσα. Απλά επιβεβειώνουν όσα λέει ο "ΣΤΟΧΟΣ" εδώ και χρόνια...

realcleardefense.com._''Η πιο πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δημιούργησε αναταραχή στη συμμαχία που υποτίθεται ότι αποτρέπει τις συγκρούσεις. Η Τουρκία άρχισε να ψάχνει ενεργά για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Κύπρο και Ελλάδα.

Θεωρήθηκε τόσο σοβαρή πρόκληση, ώστε να έχουμε παρέμβαση τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΝΑΤΟ εφάρμοσε γρήγορα έναν μηχανισμό για να αποτρέψει τη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Τουρκία, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, είχε ήδη αποβληθεί από το πρόγραμμα των F-35 το 2018 λόγω της αγοράς των πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να πάρει την θέση της Τουρκίας. Η Αθήνα ζήτησε από τις ΗΠΑ τα μαχητικά F-35. Η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα δύναμη των F-16, θα την καταστήσει την πιο ισχυρή δύναμη της περιοχής. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει όλο και πιο εχθρικός απέναντι στις ΗΠΑ. Έχει απειλήσει να μειώσει την αμερικανική στρατιωτική πρόσβαση στην αεροπορική βάση Incirlik, η οποία φιλοξενεί πυρηνικά όπλα.

Η Ελλάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η Αεροπορική Βάση στην Κρήτη αντιμετωπίζεται τώρα από τις ΗΠΑ ως υποψήφια για αντικατάσταση του Incirlik'', αναφέρει το realcleardefense.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.