Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιταλία: Πεντακόσιες οικογένειες ζητούν αποζημίωση από την κυβέρνηση για τον θάνατο των συγγενών τους από κορονοϊό

  Με αγωγή που κατέθεσαν σήμερα σε δικαστήριο της Ρώμης, πεντακόσιες ιταλικές οικογένειες ζητούν να τους δοθεί κρατική αποζημίωση για τον θ...

 



Με αγωγή που κατέθεσαν σήμερα σε δικαστήριο της Ρώμης, πεντακόσιες ιταλικές οικογένειες ζητούν να τους δοθεί κρατική αποζημίωση για τον θάνατο των συγγενών τους από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν υπεύθυνους την προεδρία της κυβέρνησης και το ιταλικό υπουργείο Υγείας για ελλιπή και καθυστερημένη αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε οικογένεια, δηλαδή, θα πρέπει να δοθούν, αν η ιταλική δικαιοσύνη θεωρήσει βάσιμη την διεκδίκηση, 200 χιλιάδες ευρώ.

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων τονίζουν ότι βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει, τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας, αντιμετώπισαν χαοτικά την πρώτη φάση της πανδημίας, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν εισακούστηκε ούτε η άποψη της επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.