Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΣΑΠΙΣΕΙΣ ΡΕ... Προκλητικός ο ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑΣ γραμματέας του τουρκικού προξενείου ζητάει τώρα την αποφυλάκιση του!

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε την Τετάρτη ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου ζητώντας την αντικατάσταση της προφ...





Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε την Τετάρτη ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου ζητώντας την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr

Αντίθετα ο 52χρονος μάγειρας δεν θα προσφύγει τελικά στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην αίτησή του ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου επαναλαμβάνει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ότι οι επαφές του με τον 52χρονο ναυτικό είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μιλούσαν για οικογενειακά τους θέματα, για την μηχανοκίνηση και το φαγητό αλλά και για την… πανδημία του κορονοϊού.

Ο 35χρονος υποστηρίζει, ακόμη, ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που προέβη σε ανώνυμη καταγγελία και τον 52χρονο ενώ ισχυρίζεται ότι υπήρξε παράβαση ελευθεριών και δικαιωμάτων του.

Διατείνεται ότι από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας αλλά και από την απολογία του συγκατηγορούμενού του δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Υποστηρίζει ότι το μόνο που υφίσταται είναι μια «λανθασμένη» ερμηνεία των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε συνδυασμό με την «λανθασμένη» εικόνα που δίδεται από τα ΜΜΕ στην Ελληνική Επικράτεια.

Θεωρεί επίσης ότι η εμπλοκή του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα όσα κατέθεσε εις βάρος του ο συγκατηγορούμενος του ενώπιον των αστυνομικών οργάνων ενώ ισχυρίζεται ότι τα ανεκάλεσε με το απολογητικό του υπόμνημα, την απολογία του και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους, ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη δίωξη εις βάρος του τόνισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει κηρυχθεί, ούτε βέβαια και επίκειται πόλεμος με την Τουρκία.

Υποστηρίζει ότι κακώς θεωρείται ύποπτος φυγής τονίζοντας ότι έχει γνωστή διαμονή στη χώρα δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του και κατά το παρελθόν δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει ότι θέλει να φύγει στο εξωτερικό προσθέτοντας ότι αν ήθελε να διαφύγει θα ήταν ευχερές να το είχε πραγματοποιήσει, εντός των πέντε ημερών που μεσολάβησαν από την προσαγωγή του έως και την εμφάνισή του για απολογία.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η θέση του ως γενικού γραμματέως του Προξενείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Ρόδο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται εκ των ουκ άνευ ως πολιτικό αντίβαρο σε αβάσιμες κατηγορίες προσώπων που θέλουν για άγνωστους λόγους να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των δύο χωρών!!Υποστηρίζει ότι υπήρξε απόλυτα συνεργάσιμος από τη στιγμή της εκκίνησης της εις βάρος του ποινικής προδικασίας και ότι δεν προκύπτει ότι εφόσον αφεθεί ελεύθερος, πρόκειται να διαπράξει κι άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επαναλαμβάνει εξάλλου ότι σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν επαρκεί η επιβολή περιοριστικών όρων, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.