Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Αποκαθήλωση» αγάλματος του Λίνκολν στη Βοστώνη γιατί ήταν «σημάδι λευκής κυριαρχίας»...

Οι πολέμιοι είπαν ότι το άγαλμα, το οποίο δείχνει τον Λίνκολν κι έναν μαύρο να γυαλίζει τα παπούτσια του, είναι ένα σημάδι «λευκής κυριαρχί...




Οι πολέμιοι είπαν ότι το άγαλμα, το οποίο δείχνει τον Λίνκολν κι έναν μαύρο να γυαλίζει τα παπούτσια του, είναι ένα σημάδι «λευκής κυριαρχίας και ανωτερότητας»

Η αμερικανική πόλη της Βοστώνης αφαίρεσε ένα άγαλμα του πρώην προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και ενός γονατισμένου μαύρου . Οι πολέμιοι είπαν ότι το άγαλμα, το οποίο δείχνει τον Λίνκολν κι έναν μαύρο να γυαλίζει τα παπούτσια του, είναι ένα σημάδι «λευκής κυριαρχίας και ανωτερότητας» αναφέρει το HLN.

Ωστόσο, ήταν ο Λίνκολν, ο οποίος ως πρόεδρος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 19ου αιώνα εμπόδισε τον διαχωρισμό και κατάργησε επίσης τη δουλεία.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων της Βοστώνης αποφάσισε να αφαιρεθεί το άγαλμα. Οι πολέμιοι ισχυρίστηκαν ότι η εικόνα των «επιθετικών προκαταλήψεων κατά των ΑφροΑμερικανών» διαιωνίζει το πρόβλημα και ότι συμβάλλει στην υποτίμηση του ρόλου τους «στον αγώνα για την ελευθερία του έθνους» .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.