Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΥΘΙΚΕΣ ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ που θα φάνε... Υποστηρικτής της Χαμάς και ένθερμος φιλοϊρανός ο νέος Τούρκος πρεσβευτής στις ΗΠΑ

Ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και προσωπικός φίλος του Ερντογάν, ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν (Hasan Murat Mercan), είναι ισλαμι...




Ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και προσωπικός φίλος του Ερντογάν, ο Χασάν Μουράτ Μερτζάν (Hasan Murat Mercan), είναι ισλαμιστής, είναι ερωτευμένος με το Ιράν και έχει διασυνδέσεις με την τουρκική ΜΚΟ -παραμάγαζο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Αλ Κάιντα– «Foundation for Human Rights and Freedoms and Humanitarian Relief», γνωστής ως «IHH», η οποία διοργάνωνε τους στολίσκους για τη Γάζα και λαθραίες μεταφορές οπλισμού στους τζιχαντιστές στη Συρία, όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο Ερντογάν τον διόρισε πρεσβευτή στις ΗΠΑ με στόχο να επιδιώξει μεγαλύτερη επιρροή μεταξύ της αμερικανικής μουσουλμανικής κοινότητας. Να σημειώσουμε με τη σειρά μας ότι ο Ερντογάν πολύ πρόσφατα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε συνέδριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας των ΗΠΑ, προέτρεψε τους αδελφούς του να διεισδύσουν στην αμερικανική διακυβέρνηση.

Ο Μερτζάν δεν είναι διπλωμάτης καριέρας. Ο Ερντογάν τον διόρισε για πρώτη φορά πρεσβευτή τον Νοέμβριο του 2017 στην Ιαπωνία.

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Ο Ερντογάν σκοπεύει επίσης να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει λόμπι στην Ουάσιγκτον, καθώς ο Μερτζάν έχει ήδη γνωριμίες στην αμερικανική πρωτεύουσα από την εποχή Ομπάμα.

Μυστική έκθεση για τον Μερτζάν -τη δημοσιεύει ο Μποζκούρτ- αναφέρει ότι υποκρύπτει μυστική ισλαμιστική ατζέντα ενώ υποκρίνεται ότι συνεργάζεται με τους δυτικούς συμμάχους.

Είναι εξαιρετικά φιλοϊρανός. Έχει επίσης επαφές με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και έχει συμμετάσχει προσωπικά σε ισλαμιστικούς ακτιβισμούς με στόχο το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.