Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βούτσιτς σε Λαβρόφ: Η Σερβία δεν θα ταχθεί ποτέ κατά της Ρωσίας

   Η Σερβία θα συνεχίσει την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και δεν θα συνταχθεί με τις χώρες εκείνες που επέβαλαν οικονομικές ...

  

Η Σερβία θα συνεχίσει την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και δεν θα συνταχθεί με τις χώρες εκείνες που επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στο Βελιγράδι.

Στην συνάντηση εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και θέματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας.

Διαπιστώθηκε ότι οι πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε την Ρωσία και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν για την συνέπεια που επιδεικνύει η Μόσχα στην υποστήριξη των σερβικών εθνικών συμφερόντων στο ζήτημα του Κοσόβου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ακολουθήσει πολιτικές που θα στρέφονται κατά των ρωσικών συμφερόντων.

Στον θέμα της ενέργειας ανέφερε ότι η Σερβία δεν θα υποκύψει σε πιέσεις για εναλλακτικές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου χαρακτηρίζοντας ασύμφορες οικονομικά όλες τις άλλες προσφορές που έγιναν μέχρι τώρα για αζέρικο ή άλλο αέριο.

Ο Βούτσιτς ανήγγειλε για τις 30 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου που προέρχεται από την Βουλγαρία και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του «Turkish stream».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.