Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπό πίεση το ΕΣΥ: Νοσηλεύονται οι υπερτριπλάσιοι ασθενείς σε σχέση με τις αρχές Νοεμβρίου

600 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ - Μειώνεται το ιικό φορτίο σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Αντίστοιχοι με τις αρχές Νοεμβρίου οι...





600 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ - Μειώνεται το ιικό φορτίο σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Αντίστοιχοι με τις αρχές Νοεμβρίου οι αριθμοί των κρουσμάτων

Σαν να μην...πέρασε ένας μήνας επιδημιολογικά για την Ελλάδα: παρά το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων η χώρα κουβαλά το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που είχε και στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πολύ πιο δυσχερή θέση από εκείνη που είχε στις αρχές του περασμένου μήνα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.251 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 250 να καταγράφονται στην Αττική και τα 243 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν 600, ενώ 89 άνθρωποι κατέληξαν.

"Παρατηρούμε μία σταθερή πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, με εξαίρεση κάποιες περιοχές όπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο τόπος ακόμα «βράζει»" είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου.

"Επί του παρόντος, λοιπόν, το επιδημιολογικό φορτίο συνολικά βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του Νοεμβρίου. Ωστόσο, το φορτίο που υπάρχει στο σύστημα Υγείας μας δεν βρίσκεται σε αντίστοιχα επίπεδα" ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.


Στις 2 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.678 νέα περιστατικά - το "φράγμα" των 1.000 κρουσμάτων είχε σπάσει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ημέρες για να "σπάσει" και το φράγμα των 2.000 κρουσμάτων, το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου οπότε είχαν σημειωθεί 2.056 περιστατικά.

Ωστόσο, στο ΕΣΥ νοσηλεύονταν περίπου το 1/3 των ασθενών που νοσηλεύονται σήμερα: στα δημόσια νοσοκομεία ήταν 1.340 ασθενείς, από τους οποίους οι 175 διασωληνωμένοι. Σήμερα οι διασωληνωμένοι είναι υπερτριπλάσιοι.

Την ίδια ημέρα του Νοεμβρίου είχαν γίνει 211 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία και χθες έγιναν 270.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.