Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πατέρας 8χρονου με συμπτώματα της νόσου Kawasaki: «Το παιδί παλεύει, είναι σε σοβαρή κατάσταση»

Για 4η ημέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 8χρονος με καταγωγή από τον Πύργο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου σ...




Για 4η ημέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 8χρονος με καταγωγή από τον Πύργο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου στις 30 Νοεμβρίου καθώς είχε υψηλό πυρετό.

Αρχικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, νόσησε ο πατέρας του, ο οποίος στις αρχές Νοεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για μια πολυμελή οικογένεια με 8 παιδιά. Ο πατέρας έμεινε απομονωμένος για 14 ημέρες και όλη η οικογένεια έμεινε για περισσότερο από έναν μήνα μέσα στο σπίτι.

Στις 27 Νοεμβρίου ο 8χρονος ανέφερε στους γονείς του ότι δεν αισθανόταν καλά και διαπιστώθηκε ότι είχε υψηλό πυρετό. Επειδή ο πυρετός δεν έπεφτε και όταν ανέφεραν στην παιδίατρο το ιστορικό της οικογένειας, ότι δηλαδή ο πατέρας πέρασε κορονοϊό, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο.

Και τα τρία τεστ που έγιναν στο παιδί βρέθηκαν αρνητικά. Ωστόσο το παιδί είχε περάσει τελικά τον κορονοϊό, πιθανότατα νωρίτερα, όταν το πέρασε και ο πατέρας. Στον 8χρονο έγινε και τεστ αντισωμάτων, το οποίο έδειξε ότι το ανοσοποιητικό του ήταν διαλυμένο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Το παιδί παλεύει, είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μια νόσος που είναι γνωστή ως νόσος Καβασάκι. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι ακόμα… Από τη συμπτωματολογία, φροντίζουν και την αντίστοιχη θεραπεία να δώσουν στο παιδί γιατί το Kawasaki το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια. Σε συνδυασμό με τον κορονοϊό όμως δεν το γνωρίζουν. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα», δηλώνει ο πατέρας του στον Alpha.

Ο διευθυντής της Παιδιατρική Κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, δήλωσε ότι το παιδί «είχε πάρα πολλά αντισώματα από τον κορονοϊό» και συμπλήρωσε ότι «έχουν καταγραφεί 130 αντίστοιχα περιστατικά και είναι σαν μια υπέρμετρη απάντηση του ανοσοποιητικού απέναντι στην COVID-19».

«Στη ΜΕΘ το παιδί μπήκε την Παρασκευή, μετά από πέντε ημέρες στην Παιδιατρική και αφού έλαβε όλη την απαραίτητη αγωγή, γιατί ουσιαστικά συμμετείχε στην αντιμετώπιση του νοσήματος και το καρδειαγγειακό σύστημα και αυτό ήταν το πιο ασφαλές για τον 8χρονο», τόνισε ο κ. Δημητρίου και υπογράμμισε ότι «παίρνει όλη την προβλεπόμενη από τα πρωτόκολλα αγωγή και σήμερα είναι πολύ βελτιωμένο».

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στα συνηθέστερα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρότερη μορφή της. Αυτά συνδέονται κυρίως με το γαστρεντερολογικό σύστημα, με την καρδιά και με το δέρμα, με τον κ. Δημητρίου να αναφέρει ενδεικτικά τον πυρετό, τα εξανθήματα στο δέρμα, τα ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, την καρδιακή ανεπάρκεια, τη χαμηλή πίεση, τον πόνο στην κοιλιά και τις διάρροιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.