Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκοπράκτορες στη Ρόδο... Την Δευτέρα απολογούνται... «Υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού» η μία εκ των 3 κατηγοριών

Υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού η μία εκ των 3 κατηγοριών Με τρείς κατηγορίες να τους βαραίνουν, ασκηθείσες από την Εισαγγελέα Πλημ...





Υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού η μία εκ των 3 κατηγοριών

Με τρείς κατηγορίες να τους βαραίνουν, ασκηθείσες από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, απολογούνται την Δευτέρα ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES», των οποίων η σύλληψη έγινε χθες, του ενός στη Ρόδο και του δεύτερου στην Κομοτηνή μετά από το σχετικό ένταλμα.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ( σχετικά ρεπορτάζ δημοσιεύουν οι τοπικές εφημερίδες Δημοκρατική και Ροδιακή) ο 35χρονος μεταξύ άλλων στις έγγραφες εξηγήσεις του, αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

Παραδέχτηκε, πως γνωρίζει τον 52 άχρονο, αλλά αρνείται, ότι ελάμβανε από αυτόν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό. «Όλα αυτά, που διαρρέουν τώρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο είναι ανεβασμένα εδώ και καιρό στο διαδίκτυο», φέρεται να σημειώνει εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία του διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ένας κατασχεθείς υπολογιστής και το κινητό είναι ιδιοκτησίας του Τουρκικού Προξενείου της Ρόδου.»

Πάντως από την πλευρά του ο 52χρονος στην πρώτη του κατάθεση είχε ομολογήσει, πως ήταν στρατολογημένος από τον 35χρονο, δίνοντας πολλές πληροφορίες, όπως για το τι φωτογράφιζε και τι κατέγραφε ακόμα και τον τρόπο και τον τόπο, που επικοινωνούσαν.

Η εφημερίδα «Δημοκρατική», είχε αποκαλύψει νωρίτερα, πως το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου 2020 ο Τούρκος πρόξενος στην Ρόδο αιτήθηκε με επιστολή του να του αποδοθούν δύο εκ των κατασχεθέντων πειστηρίων, που βρέθηκαν κατά την έρευνα στην οικία του 35χρονου, υποστηρίζοντας, ότι «αποτελούν συσκευές, που ανήκουν στο Γενικό Προξενείο Ρόδου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.