Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

  Στα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του ΑΠΘ εντάσσονται, η κατασκευή drone και μελέτες στους τομείς ηλεκτρονικού πολέμου και λέϊζερ Πρόσφατα στ...

 



Στα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του ΑΠΘ εντάσσονται, η κατασκευή drone και μελέτες στους τομείς ηλεκτρονικού πολέμου και λέϊζερ

Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, το Γ΄ Σώμα Στρατού υπέγραψε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό τη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σε τομείς στρατιωτικών εφαρμογών

Στα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του ΑΠΘ εντάσσονται, η κατασκευή drone και μελέτες στους τομείς ηλεκτρονικού πολέμου και λέϊζερ.

Το πρώτο ελληνικό UAV RX-3 ευελπιστεί το ΑΠΘ, να είναι έτοιμο για την παρθενική του πτήση σε λίγους μήνες, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για παραγωγή UAV από τη χώρα μας.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα το ΑΠΘ, σε συνεργασία με άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες έχει παρουσιάσει τρία UAV, το RX1, τo RX-3 και το RX-4 ,τα οποία καλύπτουν ένα εύρος αποστολών επιτήρησης, πολιτικής προστασίας, έρευνας και διάσωσης, με αυτονομία στον αέρα από δύο έως και 16 ώρες, αναπτύσσοντας σχεδιαστικές καινοτομίες, όπως κάθετη αποπροσγείωση, με σταθερή πτέρυγα, με υψηλές πτητικές αποδόσεις και ευκολία στη χρήση.

Η χώρα μας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την πληθώρα επιστημονικού δυναμικού ομογενών μας, οι οποίοι διαπρέπουν στις χώρες διαμονής τους.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας, στα πρότυπα του αμερικανικού darpa, με τομείς που να αφορούν τόσο για το εσωτερικό της χώρας, όσο και για το εξωτερικό με εκμεταλλευσιμότητα των ομογενών επιστημόνων μας, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη νέων στρατιωτικών τεχνολογιών, αφενός για την αναβάθμιση του εξοπλιστικού δυναμικού και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αφετέρου για δημιουργία σύγχρονης πολεμικής βιομηχανίας εκμεταλλευόμενη και τη συμμετοχή μας στην PESCO στο πλαίσιο της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.