Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Tηλεκπαίδευση από τη Δευτέρα σε γυμνάσια και λύκεια -Ανοικτα δημοτικά και νηπιαγωγεία, πώς θα μετακινούνται οι γονείς Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/

 Σε νέα κανονικότητα πρέπει να προσαρμοστεί ξανά η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα καθώς το νέο lockdown «κλείνει» τα γυμνάσια και τα λύ...



 Σε νέα κανονικότητα πρέπει να προσαρμοστεί ξανά η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα καθώς το νέο lockdown «κλείνει» τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, τα οποία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση, ενώ ανοικτά παραμένουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει «καθ' όλα έτοιμη» για να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή κατάσταση. «Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σε δήλωση της η Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνεται τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ουσιαστικά λήγει το καθεστώς του lockdown.

Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια

Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις- αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη. Όπως και στο lockdown της άνοιξης θα υπάρχει συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και CISCO Webex δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με το υπουργείο, τα δημόσια δίκτυα και οι πλατφόρμες του ΠΣΔ είναι αναβαθμισμένες.

Επίσης, θα είναι μηδενική η χρέωση δεδομένων για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία έχουν ενισχυθεί με περισσότερες από 80.000 φορητές συσκευές (53.000 από ΕΣΠΑ, πάνω από 10.000 από διαγωνισμούς ΠΕΠ και άνω των 20.000 από δωρεές). Σύμφωνα με το υπουργείο, τον Ιούλιο του 2019, ο αριθμός των φορητών συσκευών ανερχόταν στις περίπου 4.500.

Ανοικτά δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής

Την ίδια ώρα, όπως προαναφέρθηκε τη δια ζώσης λειτουργία τους θα συνεχίσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και τα ολοήμερα. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε σχετικά το υπ. Παιδείας, εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, «προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες».

Σημειώνεται ότι ανοικτά θα παραμείνουν και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Πώς θα μετακινούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους. Οσον αφορά τους γονείς και τους κηδεμόνες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.