Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝ... Πέτσας: Η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX

Αναφερόμενος στον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την επαφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μη...




Αναφερόμενος στον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την επαφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και την έκδοση της νέας παράνομης τουρκικής Navtex.

Ειδικότερα επεσήμανε πως «αμέσως μετά τον σεισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως σε αυτές τις στιγμές προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

»Παρά το θετικό κλίμα αυτής της επικοινωνίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή ύφεσης της έντασης, λίγες ώρες αργότερα, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

»Προχωρήσαμε άμεσα σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και σε ενημέρωση εταίρων και συμμάχων».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι «η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, για την μια και μόνη εκκρεμότητα μεταξύ των δύο κρατών, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.