Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο Mi24 πάνω από την Αρμενία - Δύο νεκροί

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στην κοντινή αμφισβητούμενη περιοχή του Καραμπάχ μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζ...





Το περιστατικό συνέβη εν μέσω συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στην κοντινή αμφισβητούμενη περιοχή του Καραμπάχ μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των δυνάμεων της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24 (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: Hind) συνετρίβη στο έδαφος της Αρμενίας κοντά στο χωριό Yeraskh αφού δέχθηκε πυρά από το έδαφος από φορητό σύστημα αεροπορικής άμυνας (SAM), το Ρωσικό Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε. Η συντριβή προκλήθηκε από απώλεια ελέγχου μετά από ένα πύραυλο που έπληξε το αεροσκάφος, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τη στιγμή της επίθεσης, το ελικόπτερο συνόδευε μια συνοδεία της 102ης στρατιωτικής βάσης της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται στην Αρμενία, καθώς κινούνταν πέρα από το Yeraskh, κοντά στα σύνορα με την Αυτόνομη Δημοκρατία του Nakhichevan του Αζερμπαϊτζάν.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου και ενός άλλου στο νοσοκομείο με μέτριους τραυματισμούς.

Μέχρι ώρας, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ούτε από την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν ή τη Ρωσία, της οποίας το ελικόπτερο φέρεται να καταρρίφθηκε.

Τι ακριβώς θα μπορούσε να κάνει το ελικόπτερο προς αυτή την κατεύθυνση είναι άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.