Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις για το lockdown σε...

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινίσεις για το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Τι ισχύει με τις μεταφορές, περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ.


Όπως προκύπτει από τις διευκινίσεις Χαρδαλιά, στις μεταφορές προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).


Συγκεκριμένα, προβλέπεται:


- Πληρότητα 65% σε ΜΜΜ

- Πληρότητα 65% σε πλοία

- Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi

- Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα)


Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορoνοϊού και ανάμεσα σε αυτά έρχονται και οι νέοι κανονισμοί για τις μετακινήσεις, πόσοι επιβάτες επιτρέπονται, τι ισχύει με τις μάσκες.



 

Ειδικότερα στο επίπεδο Α (κίτρινο), στα ταξί επιτρέπονται μέχρι 3 επιβάτες, ενώ στο επίπεδο Β (κόκκινο) επιτρέπεται μόνο 1 επιβάτης. Στο επίπεδο Β (κόκκινο) επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα στα ΙΧ (με εξαίρεση τις οικογένειες).


Η πληρότητα στα λεωφορεία θα είναι στο 65%, ενώ η χρήση μάσκας όχι μόνο είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά επιπλέον δεν θα μπορεί κανείς να επιβιβαστεί σε αυτά εάν δεν φοράει μάσκα.


Η μάσκα θα πρέπει να φοριέται σωστά και όχι απλώς να τοποθετείται στο πρόσωπο. Θα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη, αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο.


Η μάσκα είναι υποχρεωτική:


Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.


Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).


Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.


Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.


Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.