Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Ισχυρές Ελληνικές Δυνάμεις έχουν στήσει τείχος στο Καστελόριζο... Εντολές για αυξημένη επιφυλακή και προσοχή σε τουρκική προβοκάτσια!

Το πρωί του Σαββάτου ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τη δεσμ...




Το πρωί του Σαββάτου ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα NAVTEX για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με τη δεσμευμένη περιοχή να φτάνει στα 6 ναυτικά μίλια από τη Ρω και τη Στρογγύλη.

Η νέα τουρκική Navtex θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου. Όπως φαίνεται και και στον παρακάτω χάρτη, αυτή είναι η θαλάσσια περιοχή που καταπατά η νέα Navtex. 

Πέριξ του Καστελόριζου βρίσκονται πανίσχυρες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης, από ασφυκτικό πρέσινγκ στον τουρκικό στολίσκο και στο Oruc Reis, μέχρι εντολή σύρραξης.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές, καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια. Όσο για τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των Τούρκων, μιας και οι ίδιοι ξέρουν πως οι «αόρατοι φονιάδες» τους έχουν στο στόχαστρο ανά πάσα στιγμή.

Γι’ αυτό άλλωστε και τα ψάχνουν συνεχώς με αεροσκάφη CN-235 και ελικόπτερα CH-70. Μάταια… τα ελληνικά 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι κυριολεκτικά άφαντα!

Παράλληλα, τόσο το νησιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης, Ρω και Στρογγύλη, όσο και τα γύρω νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως είναι «φορτωμένα» με... βατράχια, με τον Στρατό Ξηράς να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και πάνοπλος για να παίξει και αυτός το δικό του ρόλο, αν χρειαστεί.

Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα η στρατιωτική ηγεσία φρόντισε να καταστήσει «αστακούς» όχι μόνο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τις βραχονησίδες - «κλειδιά». Οι εντολές που έχουν δοθεί από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο είναι σαφείς και συγκεκριμένες προς τα στελέχη και των τριών Κλάδων, για το πώς θα αντιδράσουν αν έρθει η κρίσιμη εκείνη ώρα. Ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμενων είναι προετοιμασμένος προκειμένου να υλοποιήσει οποιαδήποτε επιλογή αντίδρασης αποφασιστεί, ενώ τονίζουμε πως η στρατιωτική ηγεσία ενημερώνει συνεχώς την πολιτική για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.