Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι διαρρέουν ότι «θα τα βρουν» με τους Σαουδάραβες

Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν να αφήσουν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο βασ...



Ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν να αφήσουν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, σπάνιας μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε την παραμονή της συνόδου της G20, όπου προεδρεύει η Σαουδική Αραβία, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ριάντ.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συμφώνησαν να αφήσουν ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου, προκειμένου να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις και να διευθετήσουν τα προβλήματα», επισήμανε η τουρκική Προεδρία.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για σειρά ζητημάτων, μεταξύ άλλων την πολιτική που ακολουθούν στις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία.

Η ένταση στις σχέσεις τους οξύνθηκε μετά τη δολοφονία, το 2018, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.