Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για ιερέα που διατύπωσε «θεωρίες συνωμοσίας» για τον κορωνοϊό

Στο κήρυγμά του ο ιερέας είχε μιλήσει για δωροδοκίες συγγενών των νεκρών, αλλά και για τη χρήση της μάσκας – Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει α...




Στο κήρυγμά του ο ιερέας είχε μιλήσει για δωροδοκίες συγγενών των νεκρών, αλλά και για τη χρήση της μάσκας – Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται αδικήματα

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις ιερέα κατά τη διάρκεια κηρύγματος που υποστήριξε ότι συγγενείς θυμάτων δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν ως αιτία θανάτου των δικών τους ανθρώπων τον κορωνοϊό, ενώ αμφισβήτησε και τη χρήση μάσκας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή για να διερευνηθεί αν με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στοιχειοθετούνται αδικήματα.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο προϊστάμενος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ηλία Δαγκλή να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με δύο σκέλη:

Πρώτον, για να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας που έκανε ο αρχιμανδρίτης. Αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο εισαγγελέας καλείται να αναζητήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορά δημοσίους υπαλλήλους και γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων ή της ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης από ιδιώτες γιατρούς. Ο ιερέας θα κληθεί να καταθέσει ενόρκως για να αναφέρει τις πηγές των πληροφοριών του.

Δεύτερον, ο ιερέας θα κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος, σχετικά με τα λεγόμενα του περί μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.