Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανός αρθρογράφος: Να σταματήσουν όλες οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία

Γερμανός αρθρογράφος συντάσσεται με το ελληνικό αίτημα να μην παραδοθούν τα νέα γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία. Ο ίδιος αποκαλεί τον Ρετζ...





Γερμανός αρθρογράφος συντάσσεται με το ελληνικό αίτημα να μην παραδοθούν τα νέα γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία. Ο ίδιος αποκαλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έναν επικίνδυνο πελάτη» και ζητά από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να «σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων προς το καθεστώς στην Άγκυρα».

Ο αρθρογράφος Aert van Riel, σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Neues Deutschland, αναφέρεται στα υποβρύχια που η Γερμανία ναυπηγεί για την Τουρκία:

«Η πολιτική της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης ως προς την εξαγωγή όπλων προσανατολίζεται στις αρχές του πρώην Υπουργού Sigmar Gabriel.

»Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας, ο Σοσιαλδημοκράτης είχε ανακοινώσει: “Οτιδήποτε μπαίνει στη θάλασσα θα γίνεται αποδεκτό”.

»Προτιμούσε να εξοπλίζει το Πολεμικό Ναυτικό αυταρχικών κρατών αντί να τους προμηθεύει τεθωρακισμένα.

»Γιατί η εικόνα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας θα καταστρεφόταν σε βάθος χρόνου, εάν ερπυστριοφόρα γερμανικής παραγωγής χρησιμοποιούνταν εναντίον εξεγέρσεων ή σε επιθετικούς πολέμους.

»Αυτό συμβαίνει στην επίθεση της Τουρκίας σε κουρδικές περιοχές στη Συρία.

»Αλλά το πολεμικό υλικό και στο ναυτιλιακό τομέα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες συμφορές.

»Όποιος το αρνείται αυτό είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα είτε είναι κυνικός.

»Λόγω της αντιδικίας τους για τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Τουρκία έστειλαν πρόσφατα πολεμικά πλοία στο Αιγαίο.

»Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα πρέπει να εξαγάγει τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτό που συμβαίνει και να σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων προς το καθεστώς στην Άγκυρα.

»Οτιδήποτε εμποδίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους υποτακτικούς του να πραγματοποιήσουν τις μεγαλομανιακές τους φαντασιώσεις βοηθά την ειρήνη.

»Τα συμφέροντα της γερμανικής βιομηχανίας όπλων θα πρέπει να υποχωρήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.