Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ; ΙΝΔΙΑ ΕΜΕΙΣ...!!! Επισπεύδονται ραγδαία οι εξελίξεις: Έρχεται τριμερής Ελλάδας-Ινδίας-ΗΑΕ

Η ''απάντηση" στον αμυντικό άξονα Τουρκίας-Πακιστάν θα λάβει ''σάρκα'' και ''οστά'', καθώς βρί...




Η ''απάντηση" στον αμυντικό άξονα Τουρκίας-Πακιστάν θα λάβει ''σάρκα'' και ''οστά'', καθώς βρίσκεται στα σκαριά τριμερής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Ινδία, που θα έχει και σημαντική αμυντική διάσταση.

Η συνεργασία με τα ΗΑΕ αποδεικνύεται «κλειδί» για μια σειρά από πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις οποίες και η εμβάθυνση των ήδη υφιστάμενων τριμερών σχημάτων. Υπάρχει μια σκέψη ένταξης των ΗΑΕ στο σχήμα 3+1 (Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία, Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ), ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις ομαλοποίησης των σχέσεων ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και στο Αμπου Ντάμπι υπό την αιγίδα και την ενθάρρυνση της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις πλευρές έχουν συμφωνήσει στην εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας, κυρίως μέσω της διεξαγωγής μεγαλύτερων και συχνότερων κοινών ασκήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σχεδιασμοί ένταξης της Αιγύπτου σε ένα τέτοιο σχήμα είναι ακόμα πρόωροι, παρά το γεγονός ότι η συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα, Λευκωσία, Κάιρο, με το Παρίσι να διαδραματίζει τον ρόλο του ενός πρόσθετου μέλους, είναι ήδη σε εξέλιξη. Ολα αυτά θα συζητηθούν και κατά την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα (εκτός απροόπτου στις 11 Νοεμβρίου), αλλά και στην τριμερή σύνοδο των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας στις 12 Νοεμβρίου.

Όλα αυτά την στιγμή που έχουμε νέα τουρκική αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία “Γαλάζια Φάλαινα 2020" στην Ανατολική Μεσόγειο, με την συμμετοχή του Πακιστανικού ΠΝ.

Το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα σε αυτό το τουρκικό σχέδιο, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα που εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο.Η φρεγάτα του πακιστανικού πολεμικού ναυτικού PNS Zulfiqar με ένα ελικόπτερο τύπου (Al Aloutte-41) μαζί με αεροσκάφος ΑΦΝΣ (MPA) Aksazlar θα έχει έδρα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου, τουρκική ναυτική βάση, λόγω της ασκήσεως ανθυποβρυχιακού πολέμου. Η Άγκυρα καλεί τους Πακιστανούς στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία έχοντας την δική της ατζέντα και σχέδια σαφέστατα.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.