Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυστρία – Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού

Εν όψει της προσεχούς διάθεσης εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση στην Αυστρία, που δημοσιεύεται σήμερα, διαπισ...





Εν όψει της προσεχούς διάθεσης εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση στην Αυστρία, που δημοσιεύεται σήμερα, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των ανδρών που προτίθενται να εμβολιαστούν, είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των γυναικών.

Σε ποσοστό 56%, οι άνδρες εμφανίζονται σαφώς πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν με τα αναμενόμενα εμβόλια, σε σύγκριση με τις γυναίκες οι οποίες μόνον η μία στις τρεις θα εμβολιαζόταν, ενώ μία υψηλή αποδοχή του εμβολιασμού, σε ποσοστό 55%, παρατηρείται στις ηλικίες άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, μόνο το 46% του συνολικού πληθυσμού της Αυστρίας θα εμβολιαζόταν, και αυτό, μόνον εάν το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών Gallup, ενώ μία ανάλογη έρευνα του ινστιτούτου GfK που παρουσιάστηκε την προηγούμενη ημέρα, διαπίστωνε ότι περίπου το 54% ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί.

Η έρευνα του Gallup πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.000 ερωτηθέντων ηλικίας 16 ετών και άνω από τις 5 έως τις 10 Νοεμβρίου, με τους περισσότερους αντίπαλους του εμβολιασμού να βρίσκονται μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι μια ξένη δύναμη προκάλεσε σκόπιμα την εξάπλωση του ιού (ποσοστό 61%) και εκείνων που θεωρούν ως υπερβολή τον κίνδυνο που φέρεται να προέρχεται από τον κορονοϊό (ποσοστό 66%).

Από την άλλη πλευρά, η προθυμία εμβολιασμού είναι υψηλή μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι φοβούνται μήπως μολυνθούν με τον ιό (58%), αλλά, παρ΄όλα αυτά, το ένα τέταρτο αυτής της ομάδας δήλωσε επίσης ότι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του ινστιτούτου Gallup Αντρέα Φρόνασιουτς, αυτή την στιγμή μπορεί να παρατηρηθεί μια πολύ πιο απαισιόδοξη αντίληψη για την κρίση, καθώς ήδη το 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο, και αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο.

Ο φόβος της μόλυνσης αυξήθηκε, από το 45% πριν από ένα μήνα, σε 57% σήμερα, και όπως στα μέσα Μαρτίου, έτσι και τώρα, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 44%, πιστεύουν ότι “τα χειρότερα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας”.

Σύμφωνα με την Αντρέα Φρόνασιουτς, “μια αρνητική στάση απέναντι στον εμβολιασμό δεν εξαρτάται μόνον από τους ατομικούς φόβους και την πίστη στις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά τελικά και από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου”.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ δήλωσε χθες ότι θέλει να αγοράσει εμβόλια κορονοϊού για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην Αυστρία και να επιτύχει ποσοστό εμβολιασμού άνω του 50% σε εθελοντική βάση, τονίζοντας ταυτόχρονα πως “ένας αυστηρός έλεγχος ασφαλείας είναι ο καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία έγκρισης των εμβολίων”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.