Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Οργή για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Αμμόχωστο – “Εκβιαστικό, θέλει να μας βάλει σε ομηρία”

   Η Τουρκία απέρριψε σήμερα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη τ...

  



Η Τουρκία απέρριψε σήμερα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Η τουρκική κυβέρνηση χαρακτήρισε το ψήφισμα «αποκομμένο από τις πραγματικότητες» και κάνει λόγο για «εκβιασμό».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (26.11.2020), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα το οποίο καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να «αναλάβουν δράση και να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις» σε βάρος της Τουρκίας, μια κίνηση που είναι πιθανό να ενισχύσει την υποστήριξη στην προσπάθεια της Γαλλίας να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα.

Οι προκλήσεις στα Βαρώσια

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε στις 15 Νοεμβρίου τα Βαρώσια μια περιφραγμένη περιοχή που παρέμενε ουδέτερη ζώνη μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Η Άγκυρα υποστήριξε το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων τον περασμένο μήνα προκαλώντας τις επικρίσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.