Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αισιόδοξη μελέτη για την ανοσία: Υπάρχει και μισό χρόνο μετά τη μόλυνση από κορωνοϊό

Τι διαπίστωσαν Βρετανοί επιστήμονες μέσα από μελέτη στην οποία συμμετείχαν πρώην φορείς τη νόσου Covid-19 Μελέτη που ανατρέπει τα δεδομένα...

Τι διαπίστωσαν Βρετανοί επιστήμονες μέσα από μελέτη στην οποία συμμετείχαν πρώην φορείς τη νόσου Covid-19

Μελέτη που ανατρέπει τα δεδομένα προηγούμενων ερευνών σχετικά με την περιορισμένη διάρκεια ανοσίας όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής «απίδα» έναντι της ασθένειας Covid-19 σε πρώην φορείς, για τουλάχιστον έξι μήνες.


Βρετανοί επιστήμονες, συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι όσοι προσεβλήθησαν από τον φονικό ιό ανέπτυξαν ανοσία για μισό χρόνο.


Πάνω από 2.000 άνθρωποι που εργάζονται για βρετανικό σύστημα υγείας προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν σε έρευνα και να δίνουν, σε μηνιαία βάση, αίμα, με τους πρώτους εθελοντές να ενσωματώνονται στο εγχείρημα τον Μάρτιο, πριν από το πρώτο lockdown.


Συνολικά 100 άνθρωποι, από τους συμμετέχοντες, είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ωστόσο δεν είχαν νοσηλευτεί στο παρελθόν. Οι περισσότεροι από τους μισούς, το 56%, είχαν συμπτώματα.


Η έρευνα επικεντρώθηκε στα Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία αναπαράγονται στο σώμα μετά τη μόλυνση. Είναι μεν διαφορετικά από τα αντισώματα, ωστόσο έχουν τον ίδιο ρόλο στη μάχη κατά της ασθένειας.


Στην έρευνα που διεξήχθη, από τους 100 που ήταν φορείς του κορωνοϊού και συμμετείχαν, οι 77 ήταν γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικιών κυμαινόταν γύρω στα 40 έτη. Κανένας από τους συμμετέχοντες, που είχε νοσήσει, από Covid-19, δεν ήταν άνω των 65 ετών.


Το αισιόδοξο της υπόθεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, έγκειται στο γεγονός ότι και οι 100 είχαν αναπτύξει τα Τ-λεμφοκύτταρα, έξι μήνες μετά τη νόσο. Ωστόσο, τα επίπεδα των αντισωμάτων είχαν πέσει σε ορισμένους συμμετέχοντες κάτω από τα όρια που κρίνεται δυνατή η καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.