Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Aυστριακός ΥΠΕΞ : «Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ στα επόμενα 30 χρόνια…»! 130 πες να είσαι μέσα...

  Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας: Η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα 30 χρόνια Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας...

 



Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας: Η Τουρκία δεν θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα 30 χρόνια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σαλενμπεργκ, το Σάββατο σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Welt, ανέφερε πως τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η Τουρκία, γνωρίζουν ότι οι ενταξιακές συνομιλίες “δεν θα οδηγήσουν πουθενά” και πρόσθεσε πως δεν ¨βλέπει¨ την Τουρκία να εντάσσεται στην ένωση στα επόμενα 30 χρόνια.

Ο Σάλενμπεργκ ανέφερε πως “για μεγάλο χρονικό διάστημα η Αυστρία ήταν της άποψης ότι οι ίδιοι παγωμένες ενταξιακές συνομιλίες πρέπει να θρυμματιστούν επίσημα” , ενώ επισήμανε την τελευταία έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής για την Τουρκία, η οποία έδειξε σημαντική μείωση συμμόρφωσης με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Ο υπουργός δήλωσε πως αντί για ενταξιακές συνομιλίες η ΕΕ, πρέπει “τώρα να αρχίσει να εργάζεται και μία εξατομικευμένη εταιρική σχέση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Ο Σάλενμπεργκ αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου Τουρκία, Κύπρος και Ελλάδα έχουν εγκλωβιστεί σε πολυετείς έντασης σχετικά με τα δικαιώματά τους φυσικούς πόρους και τα χωρικά ύδατα. Ο Σάλενμπεργκ δήλωσε πως ο μόνος τρόπος για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το φυσικό αέριο και τα θαλάσσια σύνορα είναι μέσω διαπραγματεύσεων ή του Διεθνούς δικαστηρίου και ¨όχι με στρατιωτικά μέσα. Δεν πρέπει να δείξουμε αφέλεια και να μην εξαπατηθούμε από τα κόλπα ( του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν).¨

O υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για την υποστήριξη της Αυστρίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε πως “Aπό την άλλη πλευρά πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις”.

Μιλώντας για τις πρόσφατες επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Αυστρίας ο υπουργός ζήτησε καλύτερη επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ της Ευρώπης και των διεθνών εταίρων της στον εντοπισμό και την παρακολούθηση πιθανών απειλών.Δήλωσε πως “οι τρομοκράτες είναι εξαιρετικά καλά συνδεδεμένοι και πρέπει εμείς να είμαστε ακόμα καλύτερα συνδεδεμένοι”.

………………….

ahvalnews.com 7/11/2020
Tags: AHVALNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.