Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Yeni Safak: Παιχνίδι της Ελλάδας με τις «NAVTEX» - Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Η πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της...

Η πρόσφατη έκδοση Navtex, από τον σταθμό Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, σε θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας της ανοιχτά της Κρήτης, παρουσιάζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως προκλητική ενέργεια της Ελλάδας, που αποσκοπεί να σαμποτάρει τον επικείμενο ελληνοτουρκικό διάλογο.


Όπως είναι γνωστό, λίγες μόλις ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η Άγκυρα εξέδωσε δύο αντι-Νavtex με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης, σε απάντηση της ελληνικής Navtex, που είχε εκδώσει ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας, για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή. 

 Συγκεκριμένα Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δέσμευσε περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός χώρου του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ με τη δεύτερη αντι- Navtex θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ώρες, τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως τη πλευρά που με τις ενέργειές της «τορπιλίζει» την προσπάθεια διαλόγου. 

 Συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η έκδοση Navtex σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό, εννοεί τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης, «δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή». 

 «Το παιχνίδι της Ελλάδας «NAVTEX»: Η Αθήνα σαμποτάρει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που υποστηρίζει προκλητικά πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί το θέμα έκδοσης Navtex, που αφορά την ασφάλεια της πλοήγησης, για να σαμποτάρει τις προσπάθειες για διμερή διάλογο με στόχο να γίνει αυτός ακόμη πιο περίπλοκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.