Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέος τσαμπουκάς Τσαβούσογλου στη «La Stampa»: «Μην τολμήσει η ΕΕ να μας επιβάλει κυρώσεις»...!!!

  Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε μετά το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Οι ισχυρισμοί για τα ελληνοκυπρι...

 



Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε μετά το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι ισχυρισμοί για τα ελληνοκυπριακά θαλάσσια σύνορα είναι υπερβολικοί και αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Η επίτευξη ενός δίκαιου θαλάσσιου ορίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο κύριος πυλώνας της πολιτικής μας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η Τουρκία, ξεκινώντας από τον πρόεδρο Ερντογάν, κάλεσε τα παράκτια κράτη της Ανατολικής Μεσογείου για διάλογο και συνεργασία. Ελπίζουμε ειλικρινά η Ελλάδα να εισέλθει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε εμπρηστικό τόνο.

Στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτώμενος για τις συζητήσεις περί επιβολής κυρώσεων, τόνισε: «να μην τολμήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλει κυρώσεις».

Στη συνέχεια σημείωσε πως ένα τέτοιο βήμα «θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητά μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων».

Συνέχισε λέγοντας πως Τουρκία εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό: «Χάρη στις προσπάθειές μας, οι παράτυπες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μειώθηκαν κατά 92%. Ωστόσο, η ΕΕ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της».

«Όσοι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ανατολική Μεσόγειο επιδόθηκαν σε κούφιες απειλές και εκβιασμούς αλλά τελικά εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας για διάλογο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σε ομιλία του στο Ικόνιο, τόνισε, επίσης, τα εξής: «ήθελαν να παίξουν ένα παρόμοιο παιχνίδι στη Μεσόγειο. Μετά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην ΤΔΒΚ, χάρη στη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη μετατρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου σε νόμιμο πεδίο δραστηριότητας».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.