Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Αρχηγός ΓΕΑ στη «φωλιά» των Rafale! Αυτοψία στα μαχητικά που παίρνει η Πολεμικής Αεροπορία

  Ο Γάλλος Α/ΓΕΑ κάλεσε των Γ. Μπλιούμη να δει από κοντά τις επιχειρησιακές ικανότητες των Rafale, μήνες πριν αυτά φτάσουν στην Ελλάδα. ...

 



Ο Γάλλος Α/ΓΕΑ κάλεσε των Γ. Μπλιούμη να δει από κοντά τις επιχειρησιακές ικανότητες των Rafale, μήνες πριν αυτά φτάσουν στην Ελλάδα.

Από την Τρίτη 6 έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Philippe Lavigne.

Επίσης, στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης «VOLFA 2020», θα παραβρεθεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV Day) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.

Στην άσκηση συμμετέχουν σαράντα (40) αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων, από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετέχει κατόπιν εγκρίσεως του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας της 111 Πτέρυγα Μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert η σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γαλλική Dassault για την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, συνολικού κόστους 2 δις ευρώ, αναμένεται να υπογραφεί στα τέλη του χρόνου . Τα πρώτα δύο γαλλικά αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν στην Ελλάδα το 2021.

Ηδη διαμορφώνεται από τη ΓΔΑΕΕ ο κορμός της σύμβασης με στόχο τον επόμενο Δεκέμβριο να υπογραφεί η τελική σύμβαση. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη ταχύτερη δυνατή παράδοση των Rafale με δεδομένο ότι απαιτείται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών για να εκπαιδευτούν οι Έλληνες πιλότοι στον νέο τύπο αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία αφορά την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων και 6 καινούριων Rafale τελευταίας έκδοσης F-3R, πλήρως εξοπλισμένων, συνολικού προϋπολογισμού 2 δις ευρώ. H γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα μεταβιβάσει τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη στη Dassault και εκείνη στη συνέχεια θα τα πουλήσει στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.