Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι λένε οι τούρκοι... CNN TURK: «Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί λόγοι που το Oruc Reis βγήκε και πάλι στην Αν. Μεσόγειο»

Τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που -σύμφωνα με το CNN Turk- βγήκε και πάλι το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, για έρευνες νοτίως του Κ...

Τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι που -σύμφωνα με το CNN Turk- βγήκε και πάλι το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου, παραβιάζοντας και πάλι την ελληνική δικαιοδοσία στη θαλάσσια περιοχή.

Ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλείται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες:

Δεν πρέπει ν’ αποτελεί έκπληξη η επιστροφή του Oruc Reis στην περιοχή καθώς πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα, Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως μόλις τελείωνε η συντήρηση το πλοίο θα επέστρεφε για έρευνες στην περιοχή. Το CNN Turk αναφέρει επίσης πως οι ίδιες «πηγές» κατηγορούν την Ελλάδα γιατί «δεν αξιοποίησε σωστά αυτή την περίοδο».

Σύμφωνα με την Άγκυρα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απορρίπτουν τον «Χάρτη της Σεβίλλης», από Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη δήλωση ότι δεν αναγνωρίζεται.

Η Σύνοδος της ΕΕ για την Τουρκία ήταν «μια απογοήτευση», ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο τουρκικό κανάλι ότι είχαν προειδοποιήσει από προηγουμένως ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον διάλογο.

Η Άγκυρα δεν βρήκε πλήρη ανταπόκριση στις εκκλήσεις της για ειλικρινή διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.